Autohuur in Zuid-Afrika/Bidvest

Discussie in 'Hulp met boeken' gestart door Sandor, 7 jun 2019.

 1. Sandor

  Sandor Silver Member

  Berichten:
  881
  Leuk Bevonden:
  1.140
  Trofeepunten:
  428
  In oktober ga ik drie weken naar Zuid-Afrika. Ik land op Kaapstad en na een paar dagen aldaar wil ik met een huurauto de Tuinroute gaan rijden.

  Ik zat vandaag een beetje te zoeken naar een auto en kwam bij Bidvest uit. Heeft iemand daar toevallig ervaringen mee? Ik kwam bij ze uit via CarTrawler op site van KLM, waar ze de goedkoopste waren in de SUV klasse.

  Of heeft iemand nog een tip of aanrader aangaande autohuur in Kaapstad?

  In airline land kan ik m'n weg redelijk vinden, maar met huurauto's loop ik altijd te pielen.

  Edit: wat meer info.
   
  Laatst bewerkt: 7 jun 2019
 2. Didier13

  Didier13 Silver Member

  Berichten:
  764
  Leuk Bevonden:
  1.055
  Trofeepunten:
  428
  Heb 2 jaar terug 4x4 bij de zuid-Afrika specialist gehuurd. Top prijs en top service. Zitten op meerdere plekken Wij hebben opgehaald in Kaapstad en ingeleverd Joburg. Ze komen je ophalen bij je hotel. http://www.zuid-afrikaspecialist.nl
   
  JustinCase en Sandor vinden dit leuk.
 3. Eagle

  Eagle Blue Tier

  Berichten:
  414
  Leuk Bevonden:
  730
  Trofeepunten:
  123
  Bidvest is een prima verhuurder en grote speler in Zuid-Afrika. Afgelopen november heb ik in Johannesburg een auto bij Bidvest gehuurd. Ophalen en inleveren van de auto op de luchthaven verliep professioneel. Kreeg een keurige Toyota Rav4 mee. Andere auto's in hun sectie van de parkeergarage op de luchthaven zagen er ook netjes en jong uit.
   
  Sandor vindt dit leuk.
 4. danfl44

  danfl44 Silver Member

  Berichten:
  643
  Leuk Bevonden:
  1.173
  Trofeepunten:
  203
  Bidvest is een prima speler. Let wel op dat je prijzen inclusief verzekeringen vergelijkt, mocht je geen creditcard met verzekeringen hebben.
  En: een SUV is relaxt, maar stukken duurder om te huren en slurpt benzine. Voor de Garden-route heb je er écht geen een nodig, nergens wordt het terrein echt wild, ook niet op de off-road stukken.
   
 5. Sandor

  Sandor Silver Member

  Berichten:
  881
  Leuk Bevonden:
  1.140
  Trofeepunten:
  428
  Bedankt voor je reactie, @Didier13. Ik heb even op hun site gekeken en zij zijn denk ik reseller van, o.a. Bidvest, verhuurbedrijven, en zie dat ze eigenlijk vooral van die grote bakken verhuren voor het echte safariwerk. Haal en breng service is zeker handig, maar ik ben vooralsnog van plan om bij aankomst te huren en bij vertrek in te leveren.
   
  Laatst bewerkt: 8 jun 2019
 6. Sandor

  Sandor Silver Member

  Berichten:
  881
  Leuk Bevonden:
  1.140
  Trofeepunten:
  428
  Dat schept vertrouwen. Bedankt voor reactie, @Eagle!
   
  Eagle vindt dit leuk.
 7. Sandor

  Sandor Silver Member

  Berichten:
  881
  Leuk Bevonden:
  1.140
  Trofeepunten:
  428
  Ik heb een aparte verzekering voor dekking van huurauto's (ik heb mijn auto de deur uitgedaan begin vorig jaar en huur alleen nog maar een auto wanneer ik deze echt nodig heb), @danfl44.

  Je hebt gelijk v.w.b. de SUV. Echter, een paar jaar terug was ik ook in Zuid-Afika en toen had ik naar ik meen een Corolla o.i.d. Het viel het me op dat zodra je van de doorgaande wegen af ging je al snel onverhard/gravel reedt. Dat vond ik wat minder, vandaar dat ik deze keer iets groters en comfortabelers wil.
   
 8. Sandor

  Sandor Silver Member

  Berichten:
  881
  Leuk Bevonden:
  1.140
  Trofeepunten:
  428
  Ik heb een Nissan Qashqai voor 27,50 euro/dag via CarTrawler bij Bidvest gereserveerd. Op zich geen slechte prijs vind ik (hoewel ik het bij huurauto's altijd moeilijk vind te beoordelen).
   
 9. Sandor

  Sandor Silver Member

  Berichten:
  881
  Leuk Bevonden:
  1.140
  Trofeepunten:
  428
  Ik wilde m'n ervaringen nog even delen na de afgelopen drie weken in Zuid-Afrika te hebben rondgereden. Ik kreeg bij de balie van Bidvest een "upgrade" naar een automaat. Deze auto bleek uiteindelijk een Toyota RAV4 te zijn. Prima auto verder. Hij had zo'n 45k op de teller en hier een daar wat wear en tear maar niets wat je niet zou kunnen verwachten.

  Uiteindelijk heb ik er 2200+ km mee gereden met een gemiddeld verbruik van 6,6 L/100 km (wat ik zelf niet slecht vond). Op een aantal plekken had ik niet verder gemogen/gekund zonder 4WD, dus was ik achteraf blij dat ik hier voor was gegaan.

  Grappig was dat ik op een gegeven moment staande werd gehouden door de politie, want op het kenteken bleken nogal wat boetes open te staan (zo'n vijf kantjes A4). Geen probleem verder toen ik uitlegde dat het een huurauto was. Inleveren was ook probleemloos.
   
  JustinCase, Thijsk, zaanam en 4 anderen vinden dit leuk.
 10. petert

  petert Blue Tier

  Berichten:
  132
  Leuk Bevonden:
  96
  Trofeepunten:
  28
  Ik kom sinds 2007 meerdere keren per jaar in Zuid-Afrika en huur eigenlijk altijd bij Bidvest. Vrijwel standaard een upgrade naar een klasse hoger met het befaamde 'o sorry, we hebben je auto niet meer'-grapje. Nooit problemen mee gehad en zelfs 1-2 keer schade aan de velgen gehad die het inname-personeel 'niet noteerde want daar betaal je wel voor maar wij repareren het toch niet'.

  In het verleden heb ik ook Avis gebruikt maar hier mindere ervaringen mee (schade die er al was proberen toch in rekening te brengen ondanks een goed ingevulde inspectie vooraf...). First Car Rental moet je al helemaal wegblijven: ik had een boete voor tegen de richting in parkeren in Kaapstad waarbij First enkel de boete doorstuurt maar wel even je gegevens deelt met justitie. Ik had vervolgens geen enkele methode meer om die boete te betalen toen ik het land uit was. First Car Rental doet er niets aan om je hierbij te helpen.
   

Deel Deze Pagina