United Airlines hervat route tussen Schiphol en Washington2 min leestijd

Boeing 777-300 van United Airlines (Bron: United Airlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Amerikaanse maatschappij United Airlines zal vanaf 29 oktober 2022 weer dagelijks gaan vliegen tussen Schiphol en Washington Dulles. In juli schrapte United tijdelijk deze route vanwege de capaciteitsproblemen op Schiphol.

United hervat route naar Washington

Aanvankelijk zou United alleen in juli de route tussen Schiphol en Washington schrappen. Dit werd echter later tot nader berichtgeving verlengd. Nu maakt de maatschappij dus bekend om per 29 oktober 2022 weer te gaan vliegen tussen beide steden. Het vluchtschema ziet er als volgt uit:

  • Vlucht UA947 vertrekt om 11:00 lokale tijd vanuit Amsterdam en komt om 15:05 lokale tijd aan in Washington
  • Vlucht UA946 vertrekt om 18:50 lokale tijd vanuit Washington en komt om 7:05 lokale tijd aan in Amsterdam

Op de route tussen Schiphol en Washington zal United weer gaan vliegen met een Boeing 767 en in dit toestel is plaats voor in totaal 240 passagiers.

De Dreamliner is gemakkelijk te herkennen, namelijk aan de gekartelde motoren (Bron: United)
United Airlines zal vanaf 29 oktober weer dagelijks vliegen tussen Schiphol en Washington (bron: United Airlines)

Het aantal bestemmingen waar United Airlines naartoe vliegt vanuit Schiphol komt hiermee weer op vijf te liggen. United vliegt namelijk naast Washington ook op New York-Newark, Chicago O’Hare, San Francisco en Houston. United vliegt al meer dan 25 jaar tussen Amsterdam en Washington Dulles. Vanaf deze hub hebben passagiers van United aansluiting naar een groot aantal bestemmingen in de Verenigde Staten en de rest van Noord-Amerika. Vorig jaar in oktober verhoogde United nog het aantal vluchten van en naar Schiphol nadat de vraag naar vliegtickets na de pandemie weer toenam.

Andere maatschappijen op Schiphol

Met de terugkomst van United op de route tussen Schiphol en Washington lijkt het de goede richting op te gaan. Dat wil echter niet zeggen dat het ook minder druk gaat worden op Schiphol. De luchthaven kreeg vorig weekend namelijk te maken met een gebrek aan personeel bij de veiligheidscontrole. Ziekteverzuim zou hier de oorzaak van kunnen zijn. Bovendien heeft KLM ook al in september en oktober een groot aantal vluchten geschrapt. Echter worden er ook nieuwe routes aangeboden vanaf Schiphol. Zo zal Vueling de Nederlandse luchthaven met Asturië verbinden en vliegt EasyJet volgend jaar op A Coruña.

Uitgelichte afbeelding: United Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *