SkyAlps vanaf december ook naar Antwerpen Airport2 min leestijd

Skyalps vliegt met twee De Havilland Canada Dash 8-400 toestellen van Luxwing (Bron: Skyalps)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Italiaanse SkyAlps verbindt diverse Europese steden met de Dolomieten. Brussels Airport en Schiphol waren ook onderdeel van het netwerk, maar inmiddels zijn deze routes alweer stopgezet. Vanaf december dit jaar gaat SkyAlps echter op Antwerpen Airport vliegen. Een mooie toevoeging voor reizigers uit België en het zuiden van Nederland.

SkyAlps en de Dolomieten

SkyAlps heeft het Noord-Italiaanse Bolzano als thuisbasis, een populaire leisure bestemming in Zuid-Tirol. Vanuit hier vliegt de airline naar bestemmingen in Italië, maar ook daarbuiten. Denk bijvoorbeeld aan Cagliari, Olbia en Catania, en verder Berlijn, Düsseldorf en Hamburg. Volgens de maatschappij zijn de routes erg succesvol met een gemiddelde load factor van meer dan 80%. Genoeg reden om het netwerk weer uit te breiden dus.

Medewerkers van Skyalps poseren bij een van de twee toestellen van de airline (Bron: Skyalps)

Antwerpen – Bolzano

Vanaf woensdag 21 december 2022 start SkyAlps met een nieuwe verbinding met Antwerpen. In december vlieg de airline tweemaal per week naar Noord-Italië, namelijk op woensdag en zaterdag. In januari komt daar een vlucht op zondag bij. De heenvlucht BN1964 vertrekt om 17.05 uur vanuit Antwerpen (ANR) en komt om 18.55 uur aan in Bolzano (BZO). Terugvlucht BN1963 vertrekt vanuit Bolzano om 14.15 uur en komt om 16.15 uur aan. Er is geen sprake van een tijdsverschil. Tickets starten bij € 164 per persoon voor een enkele reis. Dat maakt een retour vanaf zo’n € 328 redelijk prijzig. Tijdens de vlucht van zo’n twee uur worden wel gratis snacks en drankjes geserveerd.

Je kunt verschillende tarieven boeken. Het basistarief genaamd ‘Sky Light’ is inclusief handbagage (55 x 23 x 40 cm) van maximaal 8 kg. Kies je echter voor ‘Sky Basic’, dan mag je een stuk ruimbagage van 15 kg meenemen. ‘Sky Go’ is nog iets duurder maar biedt naast ruimbagage ook de mogelijkheid om de boeking te wijzigingen tegen een fee. Tot slot is er ‘Sky Plus’ waarbij je twee stuks ruimbagage mag meenemen en het ticket volledige terugbetaalbaar is zonder fee.

Dash 8

De vloot van SkyAlps bestaat uit drie De Havilland Dash DHC-8-Q400 toestellen met 76-78 Economy Class stoelen in een 2-2 configuratie. De turboprop vliegtuigen zijn gemiddeld zo’n dertien jaar oud en vlogen eerder voor onder andere Brussels Airlines en Austrian Airlines. Vorig jaar beschikte SkyAlps nog over twee toestellen.

Foto’s: SkyAlps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *