Review: DoubleTree by Hilton Košice – King Accessible Suite6 min leestijd

DoubleTree by Hilton Košice4956

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een reis door Slowakije deze zomer bracht ik een aantal nachten door in de twee grootste steden van het land: Bratislava en Košice. Eerder schreef ik ook al over mijn verblijf in het DoubleTree by Hilton Bratislava. Een artikel over bestemmingstips in Slowakije kun je trouwens hier vinden. Nadat ik op mijn Interrail Global Pass vanuit Bratislava was aangekomen op het station van Košice, was het nog ongeveer 10 minuten lopen om bij het DoubleTree by Hilton Košice aan te komen. In tegenstelling tot het DoubleTree by Hilton Bratislava ligt dit hotel echt in het centrum. De locatie is daarom een stuk beter en dus ook geschikter voor toeristen. In deze review lees je over mijn ervaringen in dit hotel.

Inchecken

Het was rond 19:00 toen ik bij het hotel aankwam. Zoals op bovenstaande afbeelding is te zien ziet het hotel er van buiten modern uit. De lobby is mooi en ziet er vooral ruim en licht uit. In liep direct naar de receptie waar ik vriendelijk te woord werd gestaan door een van de medewerkers. Achter de balie hangen ook een aantal klokken die verschillende tijdzones aanduiden. Ik legde uit dat ik voor één nacht hier een kamer had geboekt. Ik heb mijn verblijf trouwens met cash betaalt aangezien de punten hier geen goede waarde opleverden. Van te voren had ik al een email ontvangen met het bericht dat ik een upgrade naar een suite zou krijgen.

Dit bevestigde ook de receptionist waarna ik nog een korte uitleg kreeg over de faciliteiten van het hotel. Aangezien er geen lounge aanwezig is heb je normaal altijd recht op een voucher. Deze werd tot mijn verbazing niet meegegeven. Nadat de receptioniste dit nog even had nagevraagd bleek dat er in mijn suite al het een en ander klaarstond. Nadat ik mijn key cards had ontvangen nam ik de lift naar boven.

Meteen viel het me op dat dit hotel een stuk moderner is dat het DoubleTree in Bratislava. De gangen zien er ruim en ligt uit. Nadat ik uit de lift kwam was het nog even lopen om bij de suite te komen.

King Accessible Suite

Zoals ik al eerder vermeldde had ik een upgrade gekregen naar een suite. De suite leek wel wat op die van het DoubleTree in Bratislava maar meteen merkte ik op dat alles er veel moderner uitzag. Zo hangt de televisie aan muur en zien de meubels er ook een stuk nieuwer uit. Verder is er in de kamer veel gebruikgemaakt van hout. In het zitgedeelte vind je een sofa een een stoel met een tafel.

Op deze tafel trof ik ook nog een welkomstgeschenk aan wat bestond uit twee flessen water met nog wat zoetigheden. Naast de televisie vind je het bureau met daarboven een mooi schilderij.

Helemaal in het begin van de kamer vind je een grote kast. Hier zijn ook de koffie- en theefaciliteiten aanwezig met daaronder de minibar. Deze was vooral gevuld met zowel non-alcoholische als alcoholische dranken. Ook vond ik er enkele sterke dranken. In de kast vind je verder nog kleerhangertjes, een kluisje, een strijkijzer met strijkplank en twee badjassen.

Slaapkamer

Als je vervolgens doorloopt naar links kom je in de slaapkamer terecht. Deze kan doormiddel van een deur worden afgesloten van het zitgedeelte. Ook deze ruimte is mooi en modern aangekleed. Ook vind je er mooie kunst aan de muren. In het midden staat een comfortabel kingside bed met aan weerszijden lampen en leeslampjes. Aan de linkerkant van het bed vind je een spiegel. Tegenover het bed vind je de televisie die, net als in het zitgedeelte, aan de muur hangt.

Ook in de slaapkamer is er veel gebruikgemaakt van hout. Aan de linkerkant van de televisie vind je nog een kast met laden. Het uitzicht vanuit deze kamer is niet heel bijzonder. Je kijkt uit op daken van een aantal gebouwen.

Badkamer

De badkamer, die ook geschikt is voor mindervaliden, viel me eigenlijk wat tegen. Zo is de wastafel bijzonder klein en is er geen regendouche aanwezig. Wel was er voldoende shampoo en zeep aanwezig. De badkamer beschikt over een wastafel, douche en toilet.

Bar & Restaurant

In de lobby naast de receptie vind je de bar en het restaurant. Deze ruimte is mooi en sfeervol aangekleed, in het bijzonder de bar. Het was hier opvallend rustig dus ik kon gaan zitten waar ik wou. Hier kon ik dus geen gebruikmaken van mijn voucher. Ik besteedde een rode wijn en ging dit keer voor een Italiaans gerecht.

Ontbijt

Het ontbijtbuffet in dit hotel was een echte meevaller.Je vind er een grote selectie aan zowel koude als warme gerechten. Het was redelijk druk bij het ontbijt maar gezien de grote ruimte van het vertrek hoefden mesen niet in de rij te staan. Het personeel bij het ontbijtbuffet was uiterst vriendelijk en behulpzaam. Zo werd me keurig gevraagd wat ik wilde drinken tijdens mijn ontbijt.

Het buffet zelf biedt een ruime keuze. Zo is er o.a. een broodbuffet met verschillende soorten brood, stokbrood en croissants. Daarnaast vind je een selectie aan chocolade cakejes en koekjes. Ook vind je er een grote selectie aan broodbeleg. Denk hierbij aan chocoladepasta en jam.

Ook biedt het buffet een selectie aan eieren en andere warme gerechten. Zo kun je er prima terecht voor een Engels ontbijt met ei, bacon en bruine bonen. Ook vind je er verschillende soorten vlees.

Bij de toetjes vind je verschillende soorten smaken zoals aardbei en chocolade. Ook is er een grote selectie aan vruchten en vers fruit te vinden. Tenslotte kun je hier ook terecht voor de warme en koude draken. Er is een koffieautomaat aanwezig voor bijvoorbeeld een cappuccino of espresso. Ook kun je bij de ‘bar’ terecht voor bijvoorbeeld een jus d’orange of fruit- of appelsap.

Overige faciliteiten

De faciliteiten voor wat betreft een DoubleTree hotel vielen me bij dit hotel wat tegen. Zo is er geen zwembad of spa aanwezig. Wel is er, zoals in elk Hilton hotel, een fitnessruimte aanwezig.

Daarnaast zijn er ook vergaderzalen en een business center aanwezig. Ook zijn er kamers aanwezig waar huisdieren zijn toegestaan. Alle faciliteiten van dit hotel kun je terugvinden op de website van Hilton.

Uitchecken

Aangezien mijn trein richting Hongarije pas rond 12:00 zou vertrekken besloot ik rond een uur of 11:30 uit te gaan checken. Het was toen redelijk druk aan de receptie dus ik moest nog even wachten. De enige kosten die ik had gemaakt waren die van het restaurant. Verder vroeg de receptioniste nog of ik een aangenaam verblijf had waar ik positief op antwoordde.

Voordelen Hilton Honors

Als Hilton Honors lid had ik toegang tot gratis wifi. Daarnaast kreeg ik als Diamond lid nog een upgrade naar een King Accessible Suite waar mij ook nog eens een welkomstgeschenk te wachten stond. Uiteraard had ik als Diamond lid gratis toegang tot het ontbijt. Helaas is hier geen Executive Lounge aanwezig en ter compensatie kreeg ik ook geen voucher. Uiteraard compenseert het ene het andere wel natuurlijk. Over de voordelen als Hilton Honors lid ben ik dus redelijk goed te spreken.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Overzicht

Voordelen

- Goede locatie
- Modern hotel
- Mooie kamers
- Prima ontbijt

Nadelen

- Geen voucher
- Kleine badkamer die eigenlijk niet bij een suite past

Service

Locatie

Kamer

Faciliteiten

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het DoubleTree by Hilton Košice is een mooi en modern hotel op een goede locatie in het centrum van de stad. Vanaf het treinstation is het ongeveer 10 minuten lopen en vanuit het hotel ben je zo in het centrum met alle winkels en restaurants. Dit hotel oogt een stuk moderner dan het DoubleTree in Bratislava. Wel jammer dat er niet zoveel voordelen voor Diamond leden waren. Wel kreeg ik een mooie upgrade naar een suite. Daar was de badkamer wel wat aan de kleine kant. Bovendien was er geen regendouche aanwezig. Het eten en drinken in dit hotel is uitstekend. Zowel tijdens mijn diner als tijdens het ontbijtbuffet had ik niks te klagen. Ik kan dit hotel zeker aanraden en zal de volgende keer zeker hier weer willen overnachten als ik weer in Košice ben.

6 min leestijd">
3.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *