Review: DoubleTree by Hilton Bratislava – One King Bedroom Suite7 min leestijd

DoubleTree by Hilton Bratislava4912

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In Slowakije vind je twee Hilton hotels, namelijk in de grootste steden van het land, Kosice en de hoofdstad Bratislava. In een eerder artikel schreef ik al over een aantal tips voor een bezoek aan dit mooie land. Tijdens een recente trip op een Interrail Global Pass verbleef ik een aantal nachten in Bratislava en Kosice. In beide steden overnachtte ik in het DoubleTree by Hilton hotel. In deze review lees je over mijn ervaring in het DoubleTree by Hilton Bratislava.

Locatie

Dit hotel ligt aan de noordoost kant van het centrum van de stad en is daardoor redelijk snel te bereiken vanaf de luchthaven. Aangezien dit hotel in het zakendistrict van Bratislava ligt is het helaas niet zo’n goede keuze voor de vakantieganger. Zowel het centrum als het treinstation liggen vrij ver weg van het hotel.

Inchecken

Nadat ik met de trein uit Praag aankwam op het treinstation van Bratislava nam ik gelijk een bus die me naar het hotel bracht. Het was buiten toen rond de 32 graden en daarom was ik blij toen ik uiteindelijk met mijn bagage in de lobby van het hotel was aangekomen. Het was opvallend rustig in het hotel. Direct kreeg ik al het gevoel dat ik me niet in een toeristisch gedeelte van Bratislava bevond. Bij het inchecken was ik dan ook gelijk aan de beurt. Toen ik mijn verblijf boekte had ik de keuze uit € 110,- te betalen of 20.000 van mijn punten te gebruiken. Als je mijn artikel over hoe je het beste Hilton Honors punten kunt besteden hebt gelezen, weet je dat 20.000 voor dit hotel een redelijk goede deal is. Op bepaalde momenten is het hotel echter ook lager geprijsd.

DoubleTree by Hilton Bratislava4906

Na een kort praatje met de receptionist bleek ineens dat ik ook nog eens toeristenbelasting moest betalen. Dat vond ik vreemd aangezien de bijkomende belasting altijd al is opgenomen in het award. Het is mij in ieder geval nog nooit bij Hilton overkomen dat ik op een geboekte reservering op punten nog moet bijbetalen. Daarom zou de receptionist dit voor mij navragen. Ondertussen werd me verteld dat ik als Diamond lid een upgrade had gekregen naar een suite. Nadat ik mijn key cards in de handen had stond ik op het punt om de lift naar boven te nemen totdat ik me realiseerde dat ik nog recht had op een voucher voor een gratis drankje aan de bar. De receptionist keek weer in de computer en gaf me vervolgens de voucher. Vervolgens nam ik de lift naar de achtste verdieping waar mijn kamer zich bevond.

De gangen zien er mooi en ruim uit maar ik vond het wel wat gedateerd overkomen. Wellicht wordt het hotel de komende jaren nog gerenoveerd.

DoubleTree by Hilton Bratislava One King Bedroom Suite

De suite is verdeeld is zowel een zit- als slaapgedeelte. Dit geeft meteen al een huiselijk gevoel. Bij binnenkomst kijk je meteen uit ook een tweepersoonsbank die gericht is op een televisie. In het midden vind je een tafel. Ook de kamer zelf vond ik wat gedateerd overkomen. Zo staat de televisie op een dressoir in plaats van dat deze aan de muur hangt. Naast het dressoir vind je aan de linkerkant een klein bureautje met een telefoon en aan de wand een spiegel. Aan de rechterkant van de televisie trof ik twee flesjes water aan. In de kast linksonder de televisie vind je de minibar die redelijk goed gevuld was met verschillende drankjes.

DoubleTree by Hilton Bratislava Review

Tussen het dressoir en het bureau vond ik de koffie- en theefaciliteiten. Helemaal aan de rechterkant, vlak na de voordeur, vind je nog een kast met o.a. kleerhangertjes, een kluisje en een strijkijzer met strijkplank.

Verder zijn alle muren van het zitgedeelte mooi aangekleed met schilderijen. Na binnenkomst besloot ik meteen mijn telefoon en laptop met de wifi te verdienden. De wifi werkte overal in het hotel naar behoren. Overal had ik een goede en snelle verbinding.

Slaapkamer

Als je direct na binnenkomst linksaf gaat kom je uit in de slaapkamer. Dit is een apart vertrek dat volledig losstaat van het zitgedeelte. Beide ruimtes kun je namelijk van elkaar scheiden doormiddel van een deur. Meteen viel het comfortabele kingsize bed op in het midden van het vertrek. Aan weerszijden vind je twee lampen en ook tweelampjes. Ook hier is het vertrek mooi aangekleed. Er hangt echter geen kunst aan de muur hier. Tegenover het bed vind je een tweede televisie dat op kastje staat. Links daarvan vind je nog een stoel.

DoubleTree by Hilton Bratislava Review

DoubleTree by Hilton Bratislava Review

Het mooie aan deze kamers is het uitzicht over het voetbalveld met op de achtergrond nog een aantal flatgebouwen. Zoals op de foto te zien is was het destijds mooi weer.

Badkamer

De badkamer ziet er redelijk primitief uit voor een suite. Zo is er o.a. geen bad aanwezig. Wat me opviel is de grote hoeveelheid shampoo en zeep op de wastafel. Ook een mooi punt is de inval van het daglicht in de badkamer. Voor wat betreft de douche is er een losse sproeier en regendouche. Ik had ook niet anders verwacht in een suite. Verder lagen overal voldoende handdoeken. Het toilet vind je naast de douche.

DoubleTree by Hilton Bratislava Bar & Restaurant

Helemaal links van de receptie vind je het restaurant. De hele ruimte is mooi ingericht en beschikt over een mooie bar. Ook kun je buiten op het terras een drankje drinken of een hapje eten. Aangezien er geen plekken in de schaduw beschikbaar waren besloot ik dan maar binnen te gaan eten. Mijn voucher legde ik in voor een Pilsener bier van de tap. Verder bestelde ik een burger met frietjes. Ook hier in het restaurant was het opvallend rustig.

Fitness & Spa

Wat betreft de overige faciliteiten in dit hotel is er nog een fitnessruimte en een spa. Deze faciliteiten bevinden zich op de eerste verdieping. De spa beschikt over o.a. een zwembad, een sauna en een massagesalon.

Verder beschikt dit hotel nog over een aantal vergaderruimtes en zijn er kamers aanwezig waar ook huisdieren zijn toegestaan. Meer informatie over de faciliteiten van dit hotel vind je op de website van Hilton.

DoubleTree by Hilton Bratislava Ontbijt

Het ontbijt vindt elke ochtend van 6:30 tot 10:00 plaats in de ontbijtzaal. Dit is niet in het restaurant waar je ook kunt lunchen en dineren. Nadat ik mijn kamernummer had vermeld mocht ik doorlopen naar het buffet.

Het broodbuffet vond ik redelijk goed. Er is een selectie aan verschillende soorten brood, croissants en stokbrood. Wat betreft beleg is er ook voldoende keuze. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten kaas en ham. Verder biedt het buffet een grote selectie aan koude gerechten aan. Denk hierbij aan salade, cornflakes en yoghurt.

Ik ben eigenlijk redelijk te spreken over dit buffetaanbod. Het enige wat me tegenviel was de koffieautomaat. Het vullen van een cappuccino duurder namelijk wel erg lang. Er bleek iets met het apparaat aan de hand te zijn en dat terwijl er maar één koffieautomaat aanwezig is. Verder biedt het buffet een redelijke selectie aan koude dranken en vers fruit.

Uitchecken

Na het ontbijt ging ik nog even naar mijn kamer om vervolgens uit te gaan checken. Hierbij was ik natuurlijk benieuwd of ik nu wel of niet de stadsbelasting moest betalen. Uiteindelijk bleek dat ik deze wel diende te betalen. Zoals altijd kijk ik nog even de rekening na en tot mijn verbazing was mijn voucher niet eens toegepast. Dit was een fout van de ober in het restaurant waarvoor de receptioniste haar verontschuldigde. Aangezien ze deze fout niet direct kon herstellen werd ik verzocht om nog maar even een gratis cappuccino te gaan drinken. Ik had echter een trein te halen op het centraal station van Bratislava en vroeg om ze deze voucher later alsnog kon toepassen. Na nog even gebeld te hebben bleek dit uiteindelijk geen probleem te zijn waarna de rekening opnieuw werd opgemaakt.

Voordelen Hilton Honors

Als Hilton Honors lid had ik toegang tot gratis wifi. Daarnaast kreeg ik als Diamond lid nog een upgrade naar een One King Bedroom Suite. Uiteraard had ik als Diamond lid gratis toegang tot het ontbijt. Helaas is hier geen Executive Lounge aanwezig maar ter compensatie kreeg ik een voucher. Uiteraard compenseert het ene het andere wel natuurlijk. Over de voordelen als Hilton Honors lid ben ik dus redelijk goed te spreken.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Overzicht

Voordelen

- Goede verzorgde kamers
- Lekker eten en drinken
- Vriendelijk personeel

Nadelen

- Ver weg gelegen van het centrum
- Personeel wist niet om te gaan met vouchers
- Kamers zien er wat gedateerd uit

Service

Locatie

Kamer

Faciliteiten

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het DoubleTree by Hilton Bratislava is een prima hotel in de zakenwijk van de stad. Vanaf de luchthaven ben je zo bij het hotel. De locatie is echter niet geschikt als je er als toerist komt. Je zit namelijk niet in het centrum van de stad. De kamers in het hotel zien er goedverzorgd uit en het personeel is er vriendelijk. Men wist echter niet goed om te gaan met de voucher. Wat betreft faciliteiten scoort het hotel wel weer goed. Zo zijn er verschillende spafaciliteiten aanwezig Mocht je hier voor zaken komen kan ik het hotel zeker aanraden. Wil je de binnenstad van Bratislava als toerist ontdekken boek je beter een hotel in het centrum.

7 min leestijd">
3.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *