Besteed vanaf nu Flying Blue miles bij AirBaltic2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het was al een aantal jaar mogelijk om Flying Blue miles te verdienen op vluchten van de Letse maatschappij AirBalti, mits deze een KL- of AF-vluchtnummer hebben. AirBatlic vliegt al lange tijd tussen Schiphol en Riga en opende eerder dit jaar zelfs ook een route tussen Schiphol en het Finse Tampere.

Flying Blue miles besteden bij AirBaltic

Vanaf nu kun je dus ok Flying Blue miles besteden op vluchten van AirBaltic. Dit maakte Flying Blue deze week bekend in een email. Je kunt je miles inzetten voor zowel economy- als business class awards. Eerder schreven we ook al een review van de business class op een Boeing 737 van AirBaltic. Het besteden van Flying Blue miles op nog een extra partner is natuurlijk altijd mooi. Ik ben dan direct maar eens gaan zoeken of dit ook interessant is. Helaas bleken de awards vanuit Amsterdam naar Riga niet bepaald goedkoop te zijn.

Air Baltic award

Een totaal van 17.000 miles voor een ruim 2 uur durende vlucht in economy is natuurlijk veel te veel. Zo’n ticket boek je dan ook maar beter met cash. Voor business class awards wordt het dubbele gevraagd. Als ik vervolgens zoek naar een kortere vlucht, bijvoorbeeld vanuit Vilnius naar Riga, kom ik op het volgende resultaat uit.

Air Baltic award

Wat opvalt is dat hier slechts 4.000 wordt gevraagd en dat betekent dat Flying Blue op vluchten met AirBaltic een andere rekenmethode toepast. De hoeveelheid miles dat je moet betalen hangt hier niet af van de zone maar van de duur van je vlucht. 4.000 miles en € 8,14 aan belastingen kan een betere besteding van je miles zijn, zeker als je er (nog) maar niet zoveel hebt en ze wilt besteden. Soms kunnen deze korte vluchten ook duur uitvallen als je met cash zou betalen. Het zelfde geldt voor een vlucht vanuit bijvoorbeeld Helsinki naar Riga.

Air Baltic award

Op bepaalde routes van AirBaltic kom je soms ook best leuke en zeldzame toestellen tegen. Denk hier bijvoorbeeld aan de Dash. De optie om Flying Blue miles te besteden op vluchten van AirBaltic is altijd mooi meegenomen, maar niet heel interessant te noemen.

Exclusief ruimbagage

Het is trouwens goed om te weten dat op Flying Blue award tickets bij AirBaltic geen ruimbagage bij zit inbegrepen. Hier moet je dus nog extra voor bijbetalen.

Review: Business Class airBaltic Bombardier Dash 8 Q400 Riga-Vilnius
Vanaf nu is het mogelijk om Flying Blue miles te besteden op vluchten van AirBaltic (bron: InsideFlyer – MD Turck)

Uitgelichte afbeelding: Air Baltic

Reacties

  1. Xandrios zegt

    Dit is al enige tijd het geval (aantal maanden). Voor een gemiddelde Europese vlucht zijn ze inderdaad veel te duur. Hoewel ook KLM natuurlijk sinds kort de award prijzen gigantisch heeft verhoogd.

  2. Tom zegt

    Jammer dat dit niet geldt voor Tampere. Die verschijnt namelijk niet in het lijstje, terwijl hij wel vanaf Amsterdam wordt aangevlogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *