Trip Introductie: Luxe Barcelona3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De wereld heeft heel wat te bieden. Zo bezochten onze bloggers de meeste verre oorden. Denk aan Australië, Kenia, India, Nepal en nog veel meer. In Europa, iets dichterbij, is natuurlijk ook genoeg moois te vinden. Recentelijk bezocht ik de Spaanse stad Barcelona. Ik gaf een ‘luxe tintje’ aan de reis. Ik vloog namelijk Business class met Joon (nu het nog kan) en verbleef onder meer in het luxueuze 5-sterren hotel Fairmont Rey Juan Carlos I. In deze Trip Introductie lees je alles over mijn reis. In diverse artikelen geef ik je mijn kijk op dit mooie stukje Spanje.

Business Class met Joon

Vorig jaar maakte Air France het voornemen bekend om alweer met Joon te gaan stoppen. De vraag was natuurlijk altijd of er nou wel een toekomst was voor de nieuwe maatschappij. Met stewardessen op gympen en een nieuwe look van de cabine bleek de airline al snel niet onderscheidend genoeg te zijn. Al snel kwam de niet al te verrassende beslissing dat men de stekker er alweer uittrok. In juni dit jaar zullen de laatste vluchten uitgevoerd worden.

De trip naar Barcelona leek mij een mooie gelegenheid om nog eens met Joon te vliegen. Ik vloog vanuit Amsterdam (AMS) via Parijs (CDG) naar Barcelona (BCN). De terugvlucht naar Amsterdam ging ook via Parijs. Van Amsterdam naar Parijs vloog ik in Business Class met Air France. Vanaf Parijs naar Barcelona vloog ik met Joon, ook in Business Class. De terugreis is hetzelfde, alleen toen vloog ik vanaf Parijs met KLM in Business Class.

Helemaal zonder problemen verliep de vliegreis helaas niet. Uiteindelijk werd het netjes opgelost door Air France. Maar dat ging niet zomaar zonder slag of stoot. Meer daarover in de Review over de Business Class vlucht met Joon.

Airbus A340 van Joon op Sechelles International Airport (SEZ) (Bron: Joon)
Airbus A340 van Joon (Bron: Joon)

Cultureel Barcelona

Spanje kent prachtige steden. Barcelona is daar zeker één van. De stad heeft genoeg te bieden als het gaat om kunst en cultuur. Maar ook strandliefhebbers komen er aan hun trekken. Natuurlijk kun je er heerlijk eten en drinken. Naar aanleiding van mijn bezoek aan de stad zal ik een aantal tips delen. De iconische Sagrada Família mag natuurlijk niet ontbreken op je lijstje met bezienswaardigheden. Je kunt er eindeloos ronddwalen en steeds weer een nieuw detail ontdekken. Ook het redelijk drukke Parc Güel is prachtig. Je hoeft niet eens een toegangskaartje te kopen om te kunnen genieten van het park. Bovendien heb je gratis een prachtig uitzicht over de stad! Meer daarover in de Bestemmingstips die ik zal schrijven over de stad.

Overnachting in stijl

Aangezien de trip een ‘luxe tintje’ moest hebben hoort er natuurlijk ook een mooi hotel bij. Eerst verbleef ik in het prima Mercure Barcelona Condor. Dit hotel is vlakbij de metro gelegen en biedt naast moderne kamers ook een uitgebreid ontbijtbuffet. Het tweede hotel waar ik verbleef is het prachtige Fairmont Rey Juan Carlos I hotel. Fairmont behoort tot de meeste luxueuze merken van AccorHotels. Ik had eerder nog nooit een overnachting gehad in het Fairmont. Maar dit was zeker de moeite waard. Meer over beide hotels in de Reviews.

Imposante lobby van het Fairmont Barcelona (Bron: AccorHotels / Fairmont)
Imposante lobby van het Fairmont Barcelona (Bron: AccorHotels / Fairmont)

Over mijn bezoek aan Barcelona zal ik een kleine serie artikelen schrijven. Hieronder een overzicht van wat je kunt verwachten in deze serie over Barcelona:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *