Air France-KLM Stopt Met Joon2 min leestijd

Air France - Joon

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France-KLM gaat stoppen met Joon.  Eerder vroegen wij ons af of er nog toekomst was voor deze luchtvaartmaatschappij, maar er is nu dus een definitief besluit genomen. Deze maatschappij is vooral gericht op millenials en heeft een moderne uitstraling van de cabine. Daarnaast is het cabinepersoneel informeel gekleed zodat dit goed past bij de doelgroep. Aan de andere kant was het een middel om druk uit te oefenen op de diverse contracten onder het mom van een nieuwe luchtvaartmaatschappij.

Air France-KLM stopt met Joon

Er is een nieuwe overeenkomst getekend tussen het management van Air France/Joon en de vakbonden, waaruit blijkt dat Air France wil stoppen met Joon. De toestellen die vlogen voor deze luchtvaartmaatschappij zullen overgenomen worden door Air France. Dit betreft dertig A320 toestellen en vier A340 toestellen. Er stond ook nog een order voor een aantal A350 toestellen, maar die zullen ook overgenomen worden door Air France.  Ook zullen de ongeveer 600 steward(essen) overgenomen worden door Air France.  De piloten vlogen al onder de voorwaarden van Air France, dus voor hen zal er niets veranderen.

Joon zal nog steeds vluchten blijven uitvoeren tot de integratie volledig compleet is. Op sommige bestemmingen vliegen zowel Joon als Air France, waardoor het kan voorkomen dat de ene dag de vlucht uitgevoerd zal worden door AF en de andere dag door Joon.

Air France gaf het volgende als statement over het stoppen van dit merk:

The plurality of brands in the marketplace has created much complexity and unfortunately weakened the power of the Air France brand. The brand was difficult to understand from the outset for customers, for employees, for markets and for investors.

De luchtvaartmaatschappij vliegt momenteel nog naar 14 Europese bestemmingen en zeven intercontinentale bestemmingen. Bijvoorbeeld naar Madrid, Quito, Kaapstad en Mahé vanaf Parijs Charles-de-Gaulle. Alle bestemmingen kun je in de onderstaande afbeelding vinden.

Het netwerk van Joon vanuit hub Parijs (CDG) (Bron: Joon / Air France)

Afbeelding ©Air France

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *