De status van WOW Air: binnenkort failliet?

wow air

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is algemeen bekend dat het de laatste tijd niet zo goed gaat met WOW Air. De luchtvaartmaatschappij uit IJsland heeft al een aantal deals aan zich voorbij zien gaan; twee met Icelandair en één met Indigo. WOW Air heeft veel schulden en er is nu zelfs een vliegtuig in beslag genomen vanwege (waarschijnlijk) achterstallige betalingen. Hierdoor worden de geruchten aangewakkerd dat de luchtvaartmaatschappij binnenkort wel eens failliet kan gaan.

WOW Air: binnenkort failliet?

WOW Air is opgestart in 2012 en vliegt via IJsland. De maatschappij voert met name low cost vluchten uit en voor de extra opties moet je bijbetalen. Het is niet gek dat de partners van de luchtvaartmaatschappij zo gebrand zijn op de betalingen, gezien de laatste tijd al een aantal maatschappijen failliet zijn gegaan.

Afgelopen maandag is een toestel in beslag genomen in Montreal. Dit betreft de TF-PRO, een A321 die met name richting de Verenigde Staten vloog. Hierdoor is het lastiger voor de luchtvaartmaatschappij om al haar vluchten uit te voeren, waardoor er iedere dag een paar vluchten geannuleerd worden. Op deze pagina van de luchtvaartmaatschappij kun je alle vluchten zien, evenals de status.

Voor vandaag zijn de volgende vluchten geannuleerd volgens de eerder genoemde pagina:

  • Naar Barcelona
  • Naar Milaan
  • Naar Chicago
  • Naar Pittsburg

Afgelopen december heeft de luchtvaartmaatschappij ook al een aantal routes in zijn geheel geannuleerd. Per 19 januari 2019 is de route naar New Delhi gestopt. Per 2 april zullen de vluchten naar Los Angeles ten einde komen, per 6 mei de vluchten naar San Francisco en per 6 juni de vluchten naar Vancouver. Dit komt mede door twee A330 toestellen die ze terug gegeven hebben aan de leasemaatschappij. Hierdoor gaven ze 20% aan capaciteit op.

Vlieg je dus binnenkort met WOW Air, dan is het goed om op de status van je vlucht te letten. Het kan namelijk zomaar zijn dat de luchtvaartmaatschappij je vlucht annuleert of dat het failliet gaat. Omdat alle bestemmingen (behalve IJsland) uitgevoerd worden via de IJslandse luchthaven Keflavik, kan het voorkomen dat je dan gestrand bent in IJsland. Er zijn echter genoeg luchtvaartmaatschappijen die ook op deze luchthaven vliegen zoals Icelandair. Die luchtvaartmaatschappij kun je in dat geval wellicht gebruiken om weer thuis te komen.

WOW Air

 

Afbeeldingen ©WOW Air. H/T OMAAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *