Trip Intro: Naar De Amerikaanse Oostkust

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na mijn eerste reis naar de Verenigde Staten van Amerika, in 2012, was ik verliefd! Het land, de cultuur, de mensen en de gigantische shoppingmalls hadden mijn hart gestolen. Ik was toen drie weken naar New York en Washington en mede omdat ik daar familie heb wonen, wilde ik na een paar jaar graag terug om deze te bezoeken. Hoewel ik deze keer weer drie weken ging, wilde ik deze keer meer zien dan alleen New York en Washington en besloot zo een paar grote steden die relatief dicht bij elkaar liggen te combineren.

Tussen het studeren door had ik de volgende reis in elkaar gezet: Amsterdam – Istanbul – Boston – Philadelphia – New York – Washington – Las Vegas – Boston – Istanbul – Amsterdam. Tussen Boston, Philadelphia, New York en Washington gebruikte ik de bus om te reizen, van Washington naar Las Vegas boekte ik een vlucht met Southwest Airlines en van Las Vegas naar Boston vloog ik met United.

 

Boston - Philadelphia - New York - Washington
Boston – Philadelphia – New York – Washington

Vluchten

Na wat gezoek en gespeel met Google Flights kwam er een vlucht uit met Turkish Airlines vanaf Amsterdam via Istanbul naar Boston. Ik kwam er al snel achter dat direct vliegen op New York in de zomermaanden best duur was en ik mijn trip goed kon beginnen in Boston was dit een no brainer en boekte ik snel deze vlucht. Enig nadeel, mijn overstap van Istanbul naar Boston had een tijdsbestek van negen uur. Normaal zou ik dit geen probleem vinden en was ik graag gaan sightseeing gaan doen om daarna  weer naar het vliegveld te gaan, iets wat mijn collega Valentijn tot een kunst heeft verheven en heeft daar complete overstap sightseeing gidsen van geschreven. Helaas begon mijn tussenstop om vier uur nachts tot twee uur middags en kwam ik net niet in aanmerking voor een gratis hotelovernachting die Turkish Airlines normaal aan transfer passagiers bied. Verder heb ik mijn reis de onderstaande vluchten gemaakt:

  • Amsterdam – Istanbul – Boston met Turkish Airline in Economy
  • Washington Dulles – Las Vegas met Southwest Airlines
  • Las Vegas – Boston via Houston en Washington met United Airlines in Economy

Verblijf in Amerika

Zoals ik al eerder schreef heb ik familie in Amerika, wat het verblijf iets makkelijker maakt dan apart een hotel boeken en de gastvrijheid en hartelijkheid van mijn familie is met geen enkel hotel te vergelijken. Helaas was mijn familie in New York op vakantie en moest ik daar wel een hotel boeken net zoals in Boston, Philadelphia, New York en Las Vegas sliep ik in hotels en daar zullen de komende tijd dan ook reviews van online komen op Ikvliegveel.

Normaal ben ik niet echt van hotelketens, vaak vind ik de kamers kil en geen uistraling hebben, maar besloot voor deze reis (geïnspireerd door mijn IVV-collega’s) toch maar twee keer in een hotelketen te slapen. Puur om te kijken of het in Amerika wel meeviel of het echt niks voor mij is. In Philadelphia sliep ik in het Ramada Philadelphia City Center en in New York in het Best Western Plaza Hotel op Long Island.

Komende artikelen

De komende tijd zullen de volgende artikels in mijn Oost Amerika trip report online komen:

Lees je mee?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *