Bestemmingtips: Philadelphia3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na mijn bezoek aan Boston was het tijd om een stuk zuidelijker te gaan. Philadelphia was mijn volgende stop! Ik ging met de bus vanaf Boston naar Philadelphia om daar naar de beroemde ‘Liberty Bell’ te gaan, maar Philadelphia heeft zoveel meer te bieden. Gelegen tussen New York en Washington ligt de stad waar het voor Amerika allemaal begon met de ‘geboorte’ van de Amerikaanse onafhankelijkheid .Op 4 july 1776 is door Thomas Jefferson de ‘Declaration of Independence’ uitgeroepen en heeft de stad nog een aantal jaar als hoofdstad gediend. Intussen groeide de populatie van New York, Boston en Baltimore in een rap tempo en overstegen zij Philadelphia. De stad is dus erg belangrijk geweest in de vorming van het Amerika wat wij tegenwoordig kennen. Ik was dan ook erg benieuwd of de stad zo toeristisch zou zijn als New York en Washington of nog een onontdekte plek was.

Liberty Bell 

Dé toeristentrekker van Philadelphia; de Liberty Bell. Hoewel het onzeker is of deze bel ook écht de vrijheid van de Amerikanen heeft ingeluid is het de klok waar Philadelphia zo bekend om is. De bel zou op 8 july 1776 geluid zijn om de inwoners bijeen te roepen, waarna de eerste publieke lezing van de ‘Declaration of Independance’ zou worden opgelezen. De bel staat in het ‘Liberty Bell Center’ en is daarachter staat de ‘Hall of Indepedance’.

 

Liberty Bell
Liberty Bell

2 Love Park

 

In het hart van de stad ligt het ‘Love Park’. Hoewel de officieele naam JFK Plaza is, zullen de meeste mensen het vooral kennen van het bekende LOVE beeld, dat door Robert Indiana gemaakt is. Replica’s van het beeld staan in o.a Las Vegas, Singapore, Osan, en Montreal.
Wanneer je door het park loopt, kom je op de Benjamin Franklin Parkway, wat precies door het midden van de stad loopt en waar het Museam District begint. In dit district zijn o.a Rodin Museaum, Free Library of Philadelphia en het Philadelphia Museaum of Art.

Helaas is het LOVE park sinds februari 2016 gesloten tot lente 2017, ter renovatie. Het beeld zal worden verplaatst naar Dilworth Park, wat aan de andere kant van de straat ligt.

LOVE
LOVE

 

3 Philadelphia Phlash tours

 

Vlakbij het ‘Independece Center’ in Philadelphia is er de mogelijkheid om met de Philadelphia Sphlash tour bus mee te gaan. Deze bus, die niet zo een ‘verschrikkelijke rode toeristenbus’ is, rijdt elke 15 minuten langs de 22 bekendste bezienswaardigheden. Voor 2 dollar per rit of 5 dollar voor een gehele dag. De buskaartjes zijn in de bus, online en op de ‘Visitor Centers’ te koop.

 

Sphlash tours
Sphlash tours
Route van de Phlash bus
Route van de Phlash bus

 

4 Eastern State Penitentiary

De in 1829 gebouwde Eastern State Penitentiary is momenteel een ‘US Historic Landmark’, maar was vroeger een gevangenis waar Willie Sutton en Al Capone gevangen zaten. Toen de gevangenis opende was het de duurste gevangenis van de Verenigde Staten. Dagelijks is de gevangenis te bezoeken en raad dit zeker aan! Voor even ben je terug in de tijd waar het schijnt zelfs nog geesten ronddwalen van gevangenen.

Bron: Eastern State Penitentiary
Bron: Eastern State Penitentiary
Bron : Eastern State Penitentiary
Bron : Eastern State Penitentiary

De stad heeft mij positief verrast. Mede door de winkelstraten ( waar geen belasting op kleding en schoenen op wordt geheven)  zoals Canal Street, The Shops at Liberty Place en Chestnut Street waren het erg leuke dagen. De stad heeft een perfecte mix van skyscrapers, historie en alles daar tussenin. Philadelphia is zeker meer dan alleen de Liberty Bell en wanneer ik weer een keer naar de oostkust van Amerika vlieg zal ik de stad opnieuw bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *