Hotel Palazzo Caracciolo Napoli – MGallery Collection2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een verblijf in Sorrento, volgde een paar dagen genieten in het Hotel Palazzo Caracciolo Napoli uit de MGallery Collection van de Accor groep. Het hotel is gehuisvest in het 13e-eeuwse historische district in het hart van de stad. Het gebouw diende ooit als residentie van een aristocratische familie, Caracciolo genaamd.

Aankomst

Bij aankomst in het Hotel Palazzo Caracciolo Napoli is onze kamer – een upgrade naar de ‘Exclusive Junior’-suite met duplex-indeling – nog niet gereed. Onder het genot van een drankje wachten vriendlief, ik en kleine meid af tot de receptionist ons een seintje geeft tot het betreden van onze kamer. In de tussentijd bekijk ik alvast de ontbijtzaal en de bar.
Palazzo Caracciolo Napoli

Palazzo Caracciolo Napoli

Palazzo Caracciolo Napoli

‘Exclusive Junior’-suite met duplex-indeling

Accor beschrijft deze kamer zelf als volgt: “Aantrekkelijke kamer, met grote ruimten die van alle gemakken zijn voorzien, verspreid over twee verdiepingen, voor maximale comfort“. Ik kan je verklappen, er is geen woord van gelogen.
Palazzo Caracciolo Napoli

Palazzo Caracciolo Napoli

Palazzo Caracciolo Napoli

Palazzo Caracciolo Napoli

Palazzo Caracciolo Napoli
Door de smalle gang, laveren we de bagage richting de kamer. Gelukkig is de kamer ruimer dan de gang. Een ruime, hoge, lichte kamer gaat er achter de deur schuil. Op de benedenverdieping staat nu het opklapbed voor ons meisje. Normaliter is dit een bank dat een knus zitje vormt tesamen met een salontafel en de televisie. Een tafel met twee stoelen, geven de gelegenheid in alle rust je koffie of thee te drinken, die je in-room voor jezelf kunt klaarmaken. Een ruime kast met voldoende leggers en hangers voor alle bagage is tevens op de begane grond te vinden.

De trap op. Het domein voor mijzelf en vriendlief. Een fijn bed, luxueus opgemaakt met veel kussen en pluche zachte kleedjes voor het bed wacht op ons. Aan het voeteneind een flatscreen T.V. en kunst van locals aan de muur, maken dit een gezellig stulpje.

De badkamer – op de begane grond – is niet heel ruim en heeft een douche in de badkuip, de glazen afscheidingswand is niet groot genoeg om al het rondspatterende water tegen te houden. Jammer. Oh, en ik vind de Thé badlijn, niet lekker ruiken, maar dat is persoonlijk.

Palazzo Caracciolo Napoli Palazzo Caracciolo Napoli Palazzo Caracciolo Napoli

Ontbijt

Het ontbijt nuttigen we ‘buiten’, tenminste het lijkt of je buiten zit. Feitelijk is de hele patio met glas overkapt. Echter, de tegels die ooit de binnenplaats van het palazzo sierden, liggen nog altijd op hun plek en juist dat geeft je het gevoel in de buitenlucht te ontbijten. Het ontbijt is prima, goed verzorgd en gevarieerd. De bediening is aardig en adequaat. Een fijn plekje om je dag te beginnen.

Ligging
Palazzo Caracciolo Napoli
Vanuit het Palazzo Caracciolo Napoli wandel je zo het historische Napels in. De dichtsbijzijnde metrohalte ligt op zo’n tien minuten wandelen.

Conclusie

Het verblijf in het Palazzo Caracciolo Napoli was zeer aangenaam, op alle fronten. Een kanjer van een pand, op een toplokatie en een kamer zoals ik er weinig eerder zag. Oh, en…. gratis Wi-Fi.

Overzicht

Publicatie Datum

13 June 2015

Voordelen

Historisch karakteristiek pand
Prachtige kamer
Gratis Wi-Fi

Nadelen

Douche in de badkamer

Kamer

Voorzieningen

Service

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Ben je in Napels, zoek niet naar andere opties, maar boek voor jezelf een kamer in het Palazzo Caracciolo Napoli.

2 min leestijd">
4.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *