Ramada Philadelphia City Center3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nadat ik mijn trip naar de Amerikaanse oostkust had uitgestippeld qua vluchten, werd het tijd om hotels vast te leggen. Het was een bewuste keuze van mij om tijdens mijn Amerika-trip twee verschillende hotelketens uit te proberen. Deze twee hotels (Ramada Philadelphia Centre en Best Western Long City Plaza Hotel) had ik via een bekende booking site geboekt voor mijn reis. Na een hele dag reizen kwam ik aan op Philadelphia 30th Station en wilde snel naar mijn hotel om te douchen en te eten, maar kwam er achter dat het met het openbaar vervoer nog wel een stukje naar mijn hotel was. Ik hield een taxi aan om mij naar het hotel te brengen, zodat ik sneller op plek van bestemming zou zijn. Ik kwam aan bij het hotel, wat een hoog en rond gebouw is, stapte naar binnen en werd ‘semi-vriendelijk’ ingecheckt door de dame van de receptie. Bij dit hotel vragen ze om een 100 dollar borg dat cash en via een credit card betaald kan worden. Verder kan in de lobby nog een buisness centre worden gevonden met een computer, printer en een ATM.

Met mijn hotel pas in de ene hand, die aan de ene kant vol stond met reclame van bekende pizza ketens, en mijn koffer in de andere kant nam ik de lift naar de twaalfde verdieping. Toen ik mijn kamer opendeed zag ik al snel dat deze vergeten was in de dagelijkse schoonmaak. De kamer was nog rommelig, beddengoed loos en nog niet schoongemaakt. Ik belde naar beneden en ze zouden een nieuwe kamer mij toewijzen.

Rommel kamer
Rommel kamer

 

2015-08-09 17.06.28
Housekeeping?


Ondertussen nam ik de lift naar beneden en nam mijn nieuwe sleutel in ontvangst. Ik kreeg de kamer ernaast en toen ik deze opendeed had ik een zeer ruime kamer met prima uitzicht, badkamer en het allerbelangrijkste een heerlijk bed!

 

Heerlijk bedje voor de komende dagen
Heerlijk bedje voor de komende dagen

Hoewel het hotel ‘Ramada Philadelphia City Center’ heet, was het ‘City Center’ idee best overtrokken. Het is vanaf het hotel ongeveer 20 minuten met de bus, die op twee blocks van het hotel vertrekt. Dit is prima te doen en zo kom je onderweg ook nog leuke restaurants en supermarkten tegen.

Uitzicht vanaf de 12de verdieping
Uitzicht vanaf de 12de verdieping

 

Toen ik avonds terug kwam en wilde douchen, merkte ik pas dat de douche niet helemaal naar behoren werkte. Het was een bad-douche combinatie (ben ik al geen grote fan van) maar de afvoer leek niet helemaal door te lopen.

Problemen in de badkamer...
Problemen in de badkamer…

De rest van de kamer was perfect! Grote TV waar ik de eerste debat van de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen van 2016 kon volgen, bureau met koffiezetapparaat.

Bureau wat niemand ooit echt gebruikt?
Bureau wat niemand ooit echt gebruikt?

 

Het hotel beschikt over gratis wifi, bar en gratis ontbijt. De ontbijtzaal/bar/restaurant is overdag geheel uitgestorven, alleen sochtends zag ik wat groepen eten. Het ontbijt was teleurstellend weinig. Het was een rek met wat brood, muffins en ontbijtgranen. Hoewel het ‘algemeen bekend’ is dat in Amerikaanse hotels het ontbijt niet spectaculair is, vond ik dit wel bedroevend. Het werd toen bagels met (hoe kan het ook anders) Philadelphia cream cheese en wat aangelengde sinasappelsap.

 

Ontbijt niet echt spannend
Ontbijt niet echt spannend

 

Philadelphia in Philadelphia
Philadelphia in Philadelphia

 

Aangelengd sinasappelsap
Aangelengd sinasappelsap

Tijdens mijn verblijf was het erg rustig in het hotel. Helaas vielen er wel een paar dingen tegen. Zo is het gebouw wel verouderd, het ontbijt alles behalve variërend en viel de wifi vaak uit. Concluderend, ik zou voor een volgend bezoek aan Philadelphia niet snel terug keren naar dit hotel waar het ontbijt, douche en locatie niet geheel aan mijn verwachtingen voldeed.

 

 

 

 

Overzicht

Publicatie Datum

21 December 2015

Voordelen

Prima Wifi
Heerlijk bed

Nadelen

'City Center' is niet echt in het centrum
Bad liep niet goed door

Service

Locatie

Kamer

Eigenschappen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Prima hotel, niet teveel luxe, maar goede plek om een paar dagen Philly door te brengen.

3 min leestijd">
4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *