Nieuwe bestemmingen Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol krijgt een hoop nieuwe airlines en bestemmingen erbij komend jaar. Het blijft niet bij de 5 bestemmingen (klik) die KLM afgelopen week heeft aangekondigd. De home carrier voegt vanaf volgend jaar zowel Salt Lake City (SCL) als Ibiza toe. Naar Salt Lake City zal vanaf 5 mei 2x per week, donderdag en zaterdag, worden gevlogen met een Airbus A330-200. Vanaf juli komt daar nog een vlucht op maandag bij. De vlucht van KLM komt bovenop de dagelijkse Delta vlucht die sinds mei dit jaar wordt onderhouden. Salt Lake City is een hub voor Delta, dus passagiers kunnen overstappen op een uitgebreid domestic netwerk.

Een bijzondere aanvulling van het KLM netwerk is Ibiza. Gedurende acht weken in het zomerseizoen , van 4 juli 2016 t/m 25 augustus 2016, zal er op doordeweekse dagen met een Boeing 737-700 naar het party eiland worden gevlogen met het volgende vluchtschema:

 

 • Vertrek vanuit Amsterdam 14.05 uur – aankomst in Ibiza 16.40 uur;
 • Vertrek vanuit Ibiza 17.30 uur – aankomst in Amsterdam 20.10 uur;

Normaal zou je naar Ibiza met een low cost carrier moeten vliegen. Low cost dochter Transavia vliegt al vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar het Spaanse eiland.

Aeromexico

Maar niet alleen KLM breidt uit. Skyteam partner Aeromexio heeft aangekondigd vanaf 29 mei 3x per week met een Boeing 787-8 tussen Mexico-Stad en Amsterdam te gaan vliegen. De Dreamliner biedt plaats aan 32 passagiers in Clase Premier en 211 in Economy. Op dit moment vliegt alleen KLM op Mexico-Stad, met een Boeing 747.

dreamliner_01slider_01
Aeromexico 787

United 787

Kan je niet wachten om een Dreamliner uit te proberen vanaf Schiphol? Naast Arke, KLM en Xiamen vliegt United nu tijdelijk met een 787 tussen Amsterdam en Houston. Aan het einde van de winter dienstregeling, eind maart, zal de reguliere 777 weer worden ingezet.

HOP!

Air France zal vanaf 27 maart met een ERJ-145 van HOP! gaan vliegen tussen Rennes, in Bretagne, en Schiphol. De dagelijkse vlucht biedt plaats van 50 passagiers.

Vueling

Een bijzondere toevoeging in het low cost segment is de nieuwe vlucht van Vueling tussen Schiphol en London Luton. De route opent 18 maart en zal worden uitgevoerd met een Airbus A320. Vanaf april is de frequentie dagelijks en vanaf mei tweemaal daags. Met deze vlucht gaat Vueling direct de concurrentie aan met Easyjet, waarvoor Luton een belangrijke basis is.

Vueling A320
Vueling A320

Reducties

Het zijn niet alleen maar uitbreidingen voor Schiphol. KLM heeft besloten de route naar Dallas vanaf het komende zomerseizoen te schrappen. De vlucht naar de Texaanse stad wordt pas net een half jaar uitgevoerd. Het schrappen van de route zal ongetwijfeld te maken hebben met het klimaat in de olie-industrie.

Verder verlaagt KLM, ondanks de groeimarkt en codeshare met Jet Airways (klik), de capaciteit naar New Delhi. De vlucht wordt voortaan met een Boeing 777-200ER uitgevoerd in plaats van een Boeing 747 full pax.

 

Reacties

 1. Berco Leeftink zegt

  Goedemorgen,
  Het gerucht gaat dat er einde dit jaar een 2-wekelijkse lijndienst op Perugia (Italie) gaat komen. FlyVolare heeft dit kortgeleden in een persconferentie gemeld (te vinden via hun site). Of dat op Schiphol of een andere NL luchthaven is, is nog niet duidelijk.
  Klopt hier iets van?
  Alvast dank voor de reply,
  Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *