Bestemmingtips: Boston

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met mijn vlucht van Turkish Airlines vanaf Amsterdam via Istanbul naar Boston (klik) , was dit mijn eerste stop van mijn trip naar Amerika. In Boston zou ik vier dagen verblijven en was benieuwd naar de historie, natuur en de Bostonions. Boston is de hoofdstad van de staat Massachusetts en is voornamelijk bekend door haar universiteiten en de belangrijke rol die de stad heeft gespeeld in de Amerikaanse onafhankelijksstrijd tegen de Britten. De Freedom Trail is per definitie al een aanrader, daarom heb ik deze niet meegenomen in mijn overzicht. Mijn bezoek was begin augustus gepland en had, door de grenzende oceaan, temperaturen van rond de 25 graden.

1) Revere Beach

De ligging van Boston Logan Airport is erg gunstig. De airport ligt op enkele kilometers van de stad en wanneer je daardoorheen loopt hoor je vaak genoeg jet noice. Op enkele metrohaltes vanaf Logan ligt dan ook een ‘verscholen parel’. Revere Beach, het eerste publieke strand van Amerika. Vanaf de Airport neem je de blauwe metro lijn richting ‘Wonderland’ (what’s in a name) en stapt uit bij de halte Revere Beach. Daar volg je de borden en binnen een paar minuten lig je lekker op het strand, met laagvliegende vliegtuigen als uitzicht. Tussen vluchten door kan je hier prima in het zonnetje liggen en wachten op de volgende vlucht.

Vliegtuig spotten vanaf het strand
Vliegtuig spotten vanaf het strand

 

Beach time
Beach time

2) Harvard en MIT

Boston staat bekend om haar universiteiten en studentenleven. Als student is dat natuurlijk erg leuk te zien hoe de ‘campus’ van Harvard eruit ziet en even gebruik te maken van Eduroam (mede-studenten weten waar ik het over heb). De campus van Harvard is inmens en tijdens de zomervakantie zie je veel studenten in hun ‘dorms’ trekken. De omgeving van de universiteit is levendig met veel restaurantjes en winkels.

Harvard!
Harvard!

 

John Harvard, Harvard Yard
John Harvard, Harvard Yard

3) Boston Common Park

Hét publieke park van Boston, wat ook de start is van de historische route. Het park werd ligt in de hart van de stad en veel locals spreken hier af. Aan het begin van het park is een informatiebalie geopend voor toeristen om informatie te krijgen over Boston. Wanneer het pad gevolgd wordt, loopt het door in de Public Garden met honderden bloemen, bomen en planten.

 

2015-08-07 11.25.09
Dunkin Donuts’ met uitzicht op Boston Common

4) Quincy Market

In 1825 bouwde burgermeester Josiah Quincy, de Quincy Market, een indoor markt complex waarom vandaag de dag veel locals gaan luchen, die werken in het nabijgelegen kantorenpark. De markt is erg gezellig, altijd ‘vol’ en staan veel verschillende kraampjes met fast food, oriental food en typische Amerikaans eten (wat eigenlijk gelijk staat aan fast food). Voor de shoppers onder ons zijn er genoeg winkels met kleding, souvenirs en electronica te vinden.

 

Quincy Market
Quincy Market

Boston was een perfect begin van mijn reis. De ligging direct aan zee, het ‘rustige’ stadshart (in vergelijking tot Washington en New York) en het openbaar vervoer waren zeker pluspunten tijdens mijn bezoek!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *