RTP-NL in maart gedeeltelijk van start

Registered Traveller Program Nederland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Registered Traveller Programme NL (RTP-NL), een samenwerking tussen Schiphol, de Koninklijke Marechaussee en het Ministerie van Justitie en Veiligheid, moet vanaf maart gedeeltelijk van start gaan. Dat bevestigt de projectleider van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan InsideFlyer. Helaas gaat het niet om het deel dat het voor Nederlandse ingezetenen mogelijk maakt om zich aan te melden voor Global Entry voor versnelde grenspassage in de VS. Dat ligt al geruime tijd stil na het afschaffen van Flux en de blijvende vertraging van RTP-NL. Wat over een paar maanden wel start is het openstellen van de e-gates voor bepaalde niet-EU paspoorthouders. Specifiek reizigers met een paspoort uit Nieuw-Zeeland, Canada, Hongkong, Zuid-Korea, Japan, Singapore, V.S. en Australië.

UPDATE oktober 2020: RTP-NL moet binnenkort van start gaan; Global Entry voor Nederlanders dan beschikbaar

RTP-NL voor niet-EU onderdanen

Reizigers uit bovengenoemde landen kunnen zich kosteloos aanmelden bij een van de registratiebalies bij de aankomstfilters voor RTP-NL. Er vindt hier een korte controle plaats van het reisdocument, een antecedentenonderzoek en enkele vragen ‘omtrent het reisdoel, de reisduur en de beschikbare middelen voor verblijft.’ Dit is grotendeels geautomatiseerd. Wanneer alles akkoord is, kunnen deze reizigers voortaan gebruik maken van de e-gates bij vertrek en aankomst op Schiphol. Zij moeten echter nog steeds een stempel krijgen volgens het Schengen-verdrag. Hiervoor worden medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) ingezet achter de poortjes, zodat er vanuit de Koninklijke Marechaussee geen extra capaciteit benodigd is.

Registered Traveller Program Nederland

Reacties

 1. Marcel zegt

  Ik heb begrepen van het ministerie dat ze vanaf september 2019 weer in staat zullen zijn om nieuwe Nederlandse Global Entry lidmaatschapsaanvragen te faciliteren

 2. CR zegt

  I checked with NL Immigration today 3 March and they had no updates. Any sources able to verify for non-dutch residents in the NL?

 3. Lichtpuntje zegt

  Is er al zicht op wanneer RTP-NL voor Global Entry er komt? Dit is de enige site met informatie erover die ik kan vinden.

 4. FV zegt

  Does anyone know if there are any updates to RTP-NL introduction? I’m Dutch, living and working in the US on a temp visa, and I’ve have been waiting for several years now (!) for this program to launch. I need NL-RTP to be get Global Entry and TSA pre-check. Being a consultant, it’s frustrating to have to go in through the long long security lines week after week. I’m sure there are many many more people in the same situation.

 5. John zegt

  Verlenging via global entry website (zelfde manier als waarop Amerikanen dat doen).
  Dit was nog onder flux. Verlenging zonder interview goedgekeurd.

  Voor nieuwe applicanten is het een andere situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *