Qatar Airways start vanaf morgen met extra vluchten naar Schiphol2 min leestijd

Qatar Airways B787 Dreamliner ©Qatar Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf morgen komt Qatar Airways vaker met passagiersvluchten vanuit Doha naar Amsterdam Schiphol Airport. Ook KLM vloog de afgelopen weken tussen Amsterdam en Doha in verband met het WK voetbal. Sinds vorige maand is er ook een nieuwe verbinding van Qatar Airways tussen Düsseldorf en Doha.

Qatar Airways vaker naar Schiphol

Vanaf 23 december komt de luchtvaartmaatschappij vaker naar Schiphol met een Boeing 787-8 Dreamliner. Deze extra vluchten worden uitgevoerd tot en met maart 2023. Daarnaast zijn er ook dagelijkse vluchten van Qatar Airways. Op sommige dagen komt de luchtvaartmaatschappij dus twee keer per dag naar Schiphol met passagiersvluchten.

De vluchten tussen Amsterdam Schiphol Airport en Doha worden uitgevoerd volgens dit schema:

  • QR276 vertrekt op maandag en zondag om 07.15 uur uit Amsterdam (AMS) en komt om 15.35 uur aan in Doha (DOH)
  • QR276 vertrekt op vrijdag om 07.20 uur uit Amsterdam en komt om 15.40 uur aan in Doha
  • QR274 vertrekt dagelijks om 15.15 uur uit Amsterdam en komt om 23.35 uur aan in Doha

Qatar Airways Economy Class

De ochtendvluchten worden uitgevoerd met een Boeing 787-8 Dreamliner. In dit toestel staan twee reisklassen, namelijk Business Class en Economy Class. In de Business Class cabine is plaats voor 22 passagiers en in de Economy Class cabine staan 232 stoelen. Deze Business Class is voorzien van een 1-2-1 opstelling en bevat de oudere generatie stoelen.

De middagvluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777-300ER. In dit toestel staan ook twee reisklassen. Business Class passagiers kunnen in dit toestel gebruik maken van de Qsuite cabine. Deze stoelen zijn voorzien van een deur voor extra privacy. Indien je met meerdere personen reist in je gezelschap, dan kun je in het midden ook een mini-cabine maken. Passagiers die in de business class cabine reizen kunnen dus in de dagelijkse middagvluchten genieten van meer privacy dan in de ochtendvluchten.

Qatar Airways Qsuites

Lounges in Doha

Passagiers die een elite status hebben in het loyaliteitsprogramma van de luchtvaartmaatschappij of een oneworld luchtvaartmaatschappij, kunnen gebruik maken van diverse lounges op de luchthaven in Doha. Onlangs zijn er namelijk drie nieuwe lounges geopend.

Passagiers die reizen in Business Class kunnen ook gebruik maken van een lounge. In de meeste gevallen zal dat de Al Mourjan business class lounge zijn. Passagiers die vanaf Doha in de First Class cabine vliegen hebben toegang tot de Al Safwa first class lounge

Qatar Airways

Afbeeldingen ©QatarAirways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *