Qatar Airways start nieuwe verbinding met Düsseldorf2 min leestijd

Qatar Airways Business Class 787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze week werd de eerste Qatar Airways vlucht van Doha naar Düsseldorf feestelijk onthaald in Duitsland. De maatschappij zet hiervoor een Boeing 787-8 Dreamliner in. Düsseldorf is de vierde Duitse verbinding met Doha. Eerder maakte Qatar Airways ook al bekend vaker naar Schiphol te komen.

Dienstregeling Doha-Düsseldorf

Qatar Airways vliegt vanaf deze week dagelijks tussen Doha (DOH) en Düsseldorf (DUS). De QR85 vertrekt om 8.00 uur (lokale tijd) vanuit Doha en komt om 12.45 uur (lokale tijd) aan in Düsseldorf. De QR86 vlucht van Düsseldorf naar Doha vertrekt om 15.25 uur en komt om 23.20 uur (lokale tijd) aan. In Doha is het overigens 2 uur vergeleken met onze tijdzone. Daarmee duurt de vlucht niets iets korter dan 6 uur.

Een Economy Class retour is beschikbaar vanaf € 922 per persoon. Dezelfde reis in Business Class kost je minimaal € 3.300 euro. Deze prijzen zijn beschikbaar via Google Flights, Momondo en de website van Qatar Airways zelf. Heel goedkoop is het niet, maar dan heb je wel een directe vlucht. De vluchten zijn interssant voor zowel Nederlanders als Belgen die vlakbij de grens met Duitsland wonen. Qatar Airways zegt ook expliciet deze doelgroep te willen bedienen.

De andere bestemmingen die Qatar Airways verbindt met Doha zijn München, Frankfurt en Berlijn.

Qatar Airways Boeing 787-8 Dreamliner landt in Düsseldorf (Bron: Qatar Airways)

Qatar Airways Dreamliner

De Boeing 787-8 Dreamliner van Qatar Airways beschikt over ‘slechts’ twee reisklassen: Business Class en Economy Class. Er is dus geen First Class of Premium Economy in deze Dreamliner te vinden. De 22 Business Class en 232 Economy Class stoelen zijn voorzien van het nieuwste Inflight Entertainment systeem genaamd Oryx One, gevuld met een ruime keuze aan films, series en concerten.

Qatar Airways beschikt over 37 Dreamliners, waarvan 30 B787-8 en 7 B787-9 vliegtuigen. De grotere 787-9 toetellen beschikken over 57 extra stoelen ten opzichte van de kleinere 787-8. De nieuwste Dreamliner is nog geen drie jaar oud, terwijl de eerste Dreamliner in november 2012 werd afgeleverd.

Foto’s: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *