Qatar Airways komt vaker naar Schiphol2 min leestijd

Business Class cabine aan boord van Qatar Airways (Bron: Qatar Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways voegt vanaf 23 december 2022 drie extra vluchten toe aan het netwerk tussen Doha en Schiphol. Hiermee komt het totaal aantal wekelijkse vluchten op tien. Ook KLM vliegt in november en december tijdelijk naar Doha in verband met het WK voetbal. KLM vliegt dan drie keer per week tussen Schiphol en Doha. Op de terugweg naar Nederland is er een korte stop in Dubai Al Maktoum.

Qatar Airways met extra B787-8 Dreamliner vluchten naar Schiphol

Vanaf eind december komt de luchtvaartmaatschappij met een Boeing 787-8 Dreamliner naar Schiphol. Deze extra vluchten worden uitgevoerd op maandag, vrijdag en zondag. Daarnaast zijn er dagelijkse vluchten met een Boeing 777-300ER. Beide vluchten vertrekken in de middag vanaf Schiphol en komen in de avond aan in Doha.

In de B777-300ER kun je ook de Qsuite business class cabine vinden. Deze stoelen zijn voorzien van een deur voor extra privacy. In de B787-8 staat de oudere generatie stoelen en zijn niet voorzien van een deur. De business class stoelen in beide toestellen kunnen volledig plat, waardoor je er een prima nachtrust kunt hebben. Daarnaast kunnen de Qsuite stoelen in het midden omgebouwd worden tot een dubbel bed. Vlieg je met vier personen, dan is er ook een mogelijkheid om er één cabine van te maken. In dit artikel kun je een review vinden van de Qsuite in de A350-1000. Een InsideLook van de B777-300ER kun je hier vinden.

Qatar Airways Qsuites

Nieuwe lounges in Doha

Qatar Airways heeft onlangs ook drie nieuwe lounges geopend in Doha. Deze drie nieuwe lounges zijn er voor Qatar Airways Privilege Club Silver, Gold en Platinum leden, alsmede oneworld Sapphire en Emerald leden. Passagiers die in First Class vliegen hebben toegang tot de Al Safwa first class lounge. Business class passagiers hebben in de meeste gevallen toegang tot de Al Mourjan business class lounge.

Afbeeldingen ©QatarAirways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *