Qatar Airways gaat naar meer bestemmingen vliegen

Uitbreiding Super Wifi bij Qatar Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways gaat naar steeds meer bestemmingen vliegen vanuit Doha in Qatar. De afgelopen maanden vloog de luchtvaartmaatschappij al naar redelijk veel bestemmingen, maar daar komen er de komende periode een aantal bij. Ook vliegt de luchtvaartmaatschappij van en naar Amsterdam Airport Schiphol.

Ben je lid van het Privilege Club loyaliteitsprogramma van de luchtvaartmaatschappij? Dan is je status met 12 maanden verlengd. Wanneer je status voor 31 januari 2021 vervalt, is deze met 12 maanden verlengd. Deze verlenging geldt ook voor leden die gedowngraded zijn na 9 februari 2020. Deze wijzigingen zijn op 1 april 2020 doorgevoerd.

Qatar Airways naar meer bestemmingen

Vorige maand vloog de luchtvaartmaatschappij al naar 48 bestemmingen. In de tweede helft van juli komen deze bestemmingen daar bij:

  • 15 juli – Male, Malediven
  • 16 juli – Addis Ababa, Ethiopië
  • 18 juli – Djibouti
  • 23 juli – Antalya en Bodrum, Turkije
  • 25 juli – Istanbul Sabiha Gökçen, Turkije
  • 29 juli – Helsinki, Finland

Op dit moment vliegt de luchtvaartmaatschappij ook naar Schiphol. Op deze vlucht wordt nu nog een Airbus A350 ingezet. De vluchtduur Doha-Amsterdam (en v.v.) bedraagt ongeveer 6 uur en 25 minuten. De vluchten tussen Doha en Schiphol worden dagelijks uitgevoerd. Vanaf 1 augustus worden deze vluchten weer uitgevoerd met een Boeing 777-300ER, welke voorzien zijn van de Qsuite business class stoelen. Afgelopen maand vloog Qatar Airways al 5 jaar naar Nederland.

Ga je binnenkort op reis? Dan is het verstandig om kennis te nemen van de lokale (in)reisbeperkingen. Ook is het verstandig om het reisadvies te controleren via Nederlandwereldwijd. Frequenties en vliegtijden kunnen veranderen, dus controleer de vluchtstatus ook kort voor vertrek.

Qsuite Business Class

De luchtvaartmaatschappij heeft een aantal vliegtuigen uitgerust met Qsuites in Business Class. Niet alle toestellen hebben deze aan boord, dus het kan voorkomen dat er op een aantal dagen wel Qsuites ingezet worden en op andere dagen niet. Deze Qsuite stoelen zijn voorzien van een deur en op die manier kun je genieten van meer privacy dan in de oudere business class. De stoelen staan in een 1-2-1 opstelling, waardoor iedere passagier toegang heeft tot het gangpad. Alle stoelen kunnen volledig plat, waardoor je er een prima nachtrust kunt hebben. Ook kunnen de stoelen in het midden omgebouwd worden tot een dubbelbed. Vlieg je met vier personen, dan is er ook een mogelijkheid om er één cabine van te maken.

Op dit moment zijn er ongeveer 30 bestemmingen beschikbaar met deze stoelen. Deze kun je o.a. vinden op de vluchten naar Londen, Sydney, Singapore en Dallas Ft. Worth.

Qatar Airways logo

Afbeeldingen ©QatarAirways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *