Nieuwe KLM codeshares bij Jetstar Airways

Jetstar A320 (Bron: Jetstar)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM biedt vanaf heden codeshare vluchten aan met het Australische Jetstar Airways, niet te verwarren met Jetstar Asia. Het gaat om vluchten vanaf Bali Denpasar naar Adelaide, Perth, Melbourne en Sydney. In een later stadium zullen Darwin, Cairns en Brisbane volgen en ook een verbinding tussen Gold Coast en Seoul Incheon. KLM had al een codeshare overeenkomst met Jetstar Asia voor vluchten vanaf Singapore, en natuurlijk is er sinds kort ook de uitgebreide partnership met moederbedrijf Qantas.

Jetstar Asia en Jetstar Airways zijn onderdeel van Qantas (Bron: Jetstar Airways)

Houd er wel rekening mee dat Jetstar Airways een low-cost airline is, dus de ervaring zal niet vergelijkbaar zijn met KLM, Qantas of de meeste andere partners. Indien je de codeshare vlucht boekt, onder KLM-vluchtnummer, dan spaar je in ieder geval miles en XP. Wil je liever met een full-service airline vanaf Bali naar Australië vliegen, dan is Skyteam lid Garuda Indonesia ook nog een optie.

Reacties

  1. Victor van Strien zegt

    wellicht is het veranderd, maar in het verleden was er ook een codeshare met Jetstar, en toen kregen overstappers van KLM wel full service op Jetstar qua eten/drinken. Het personeel hield een lijst bij met passagiers die overgestapt waren van KLM (en anderen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *