Het is over en uit voor Air Italy2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Meridiana, dat was de naam voordat de maatschappij haar naam in 2018 veranderde in Air Italy. In 2017 kreeg Qatar Airways nog 49% van de aandelen in handen. Men hoopte een grotere speler te worden dan het al die tijd ervoor geweest was. Echter bleek al vlot dat investeren en een naamsverandering niet veel invloed hadden gehad. Afgelopen jaar schreven we al over enorme verliezen bij de maatschappij. Men hoopte destijds dat alles in de toekomst beter zou gaan, tot gisteren. Het doek is gevallen voor Air Italy.

Investering

Eigenaren Aga Khan en Qatar Airways zijn er nu klaar mee. Ze trekken de stekker uit het verlies draaiende Air Italy. De rijke Aga Khan zelf richtte de maatschappij onder een andere naam, Alisarda, in 1963 op. Hij heeft er geen vertrouwen meer in dat het beter zal gaan in de toekomst en is dan ook niet meer van plan te investeren. Qatar Airways daarentegen geeft aan nog wel vertrouwen te zien in het voortbestaan, maar dat kan alleen met investeerders. Omdat die er niet waren houdt Air Italy op te bestaan en is het dus over en uit.

Italië

Naast Alitalia was Air Italy de grootste maatschappij van het land. Met de eerstgenoemde maatschappij gaat het echter ook al jaren zeer slecht. Eigenlijk is Alitalia ook al jaren bankroet, maar de Italiaanse staat legt telkens weer geld bij om de maatschappij overeind te houden. Met het wegvallen van Air Italy krijgt Alitalia wellicht weer wat meer lucht en zal de maatschappij positievere cijfers kunnen behalen.

Investeringen in Air Italy hadden de maatschappij groter moeten laten worden. Er waren tal van nieuwe toestellen aangekocht. Qatar Airways leasde zelfs enkele toestellen uit aan de maatschappij. Maar deze investeringen zorgde er uiteindelijk niet voor om winsten te draaien. Afgelopen jaar leed de maatschappij nog 200 miljoen euro verlies. Hoe het nu afloopt met de 1.200 medewerkers is nog de vraag, de kans is groot dat ze op straat komen te staan. Mogelijk dat Qatar Airways nog iets voor ze kan betekenen.Het is over en uit voor Air Italy

Vluchtuitvoering

Tot 25 februari 2020 worden vluchten geboekt bij Air Italy nog uitgevoerd door andere maatschappijen. Hierna zal de maatschappij stoppen met vliegen. Reizigers die geboekt hebben bij de maatschappij krijgen hun geld terug, valt te lezen op de website van Air Italy.

Bron & Beeldmateriaal: Air Italy, NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *