Air Italy nieuwe naam van Meridiana2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Italiaanse maatschappij Meridiana heeft vandaag op een persconferentie haar nieuwe naam bekendgemaakt. De maatschappij vliegt voortaan onder de naam Air Italy.  Samen met de nieuwe naam volgt ook een vernieuwing van de vloot.

De naamsverandering hing al een tijdje in de lucht. In september 2017 kreeg Qatar Airways 49% van het bedrijf in handen en kondigde toen ook aan de maatschappij te laten groeien tot een volwaardige speler in Italië en de wereld.  Vandaag zijn die plannen dus concreet gemaakt op een persconferentie in Milaan.  In aanwezigheid van Qatar Airways CEO Akbar al Baker werden de toekomstplannen en een nieuwe livery voorgesteld.

air italy
Akbar Al Baker met een model van een Boeing 737 met de nieuwe livery
(c) Meridiana / AirItaly

Nieuwe vloot

De vloot zal uitgebreid worden tot 50 toestellen. De komende drie jaar, startend in april 2018, neemt Air Italy 20 Boeing 737 Max 8 toestellen in dienst. Later komen er ook nog 5 Airbus A330-200 toestellen de vloot vervoegen. Bovendien worden er vanaf mei 2019 bij Qatar Airways maar liefst 20 Boeing 787 vliegtuigen geleased. Voorlopig is nog niet bekend of Air Italy plannen heeft om bij OneWorld toe te treden.  Vanaf september wordt er een nieuwe route richting Bangkok geopend.

Dit alles doet wel heel hard denken aan de rampzalig afgelopen vernieuwingsoperatie die Etihad geprobeerd heeft met Alitalia.  Maar anders dan bij Alitalia is Meridiana nooit een overheidsbedrijf geweest en er heerst een heel andere bedrijfscultuur.  Een versterkt en goed gerund Air Italy kan wel eens de laatste nagel aan de doodskist van het zieltogende Alitalia betekenen.

Meridiana bestaat reeds sinds midden de jaren 60 en vloog initiëel vanuit Sardinië.  Later werd ook vanop het Italiaanse vasteland naar Europese en wereldwijde bestemmingen gevlogen. De maatschappij bleef al die tijd een bescheiden speler op de Italiaanse markt en had naast lijnvluchten ook chartervluchten. Air Italy is trouwens de naam van een Italiaanse maatschappij die in 2011 door Meridiana overgenomen werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *