Ticketverkoop voor rechtstreekse Eurostar begonnen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds gisteren is de ticketverkoop van de rechtstreekse Eurostar tussen Amsterdam en Londen begonnen. Een enkele naar de Britsee hoofdstad per hogesnelheidstrein kost € 40,-. en voor een retourtje ben je ongeveer het dubbele kwijt. Tickets zouden vooral in het weekend aan de wat hogere kant liggen. Wat betreft prijs is de Eurostar een serieuze concurrent voor het vliegtuig, zeker als je vroeg weet te boeken.

Vorige week werd al bekend dat de Eurostar vanaf 30 april rechtstreeks gaat rijden tussen Amsterdam en Londen. Rotterdam volgt ruim twee weken later op 18 mei. Per trein is rekening gehouden met 450 reserveringen vanuit Nederland en dat staat gelijk aan de helft van de trein. De andere helft is namelijk gereserveerd voor reizigers vanuit België. Reizigers moeten circa een half uur voor vertrek aanwezig zijn, dit in verband met de veiligheids- en paspoortcontrole. Voor zakelijke reizigers in Business Premier is dit 10 minuten.

Eurostar tussen Amsterdam en Londen

Snellere reistijd

De Eurostar rijdt al sinds 2018 tussen Amsterdam en Londen, maar tot nu toe moesten passagiers de trein in Brussel verlaten om daar door de paspoortcontrole te gaan. Daardoor was de trein tussen beide steden wel bijna 5 uur onderweg. Dat wordt nu teruggebracht naar iets meer dan 4 uur. Vanaf Rotterdam ben je zelfs al in 3,5 uur in Londen. Verwacht wordt dat de Eurostar vooral interessant is voor reizigers uit omgeving Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Zij kunnen namelijk in Rotterdam opstappen, terwijl reizigers uit Amsterdam dichter bij Schiphol wonen. De reistijd kan in de toekomst nog verder worden teruggebracht door de stop in Brussel in te korten.

Tickets kunnen worden geboekt op de website van Eurostar zelf en via NS International.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *