Vanaf 30 april rechtstreekse Eurostar verbinding met Londen1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor reizen naar Londen komt er, eindelijk, een rechtstreekse treinverbinding van Eurostar tussen Amsterdam Centraal en London St. Pancras. Vanaf 30 april zal namelijk de tussenstop in Brussel, waar reizigers door de controles moeten, vervallen. Onder andere de paspoort- en veiligheidscontroles vinden dan in Nederland plaats. Vanaf de Nederlandse hoofdstad is de reistijd ongeveer vier uur. Vanaf 18 mei zal ook vanaf Rotterdam de verbinding rechtstreeks zijn, in zo’n 3,5 uur. Er wordt gestart met drie ritten per dag. In 2021 moet dit gegroeid zijn naar vijf. De ticketverkoop start op 11 februari en de vanafprijzen starten bij €40. Eurostar en NS International vertrouwen erop dat de directe verbinding de trein aantrekkelijker maakt ten opzichte van het vliegtuig. En ook de politiek is enthousiast.

Cora van Nieuwenhuizen, Minister van Infrastructuur en Waterstaat:

De rechtstreekse verbinding maakt de treinreis naar Londen makkelijker en vooral sneller. Controles in Brussel zijn straks niet meer nodig, dat scheelt reizigers al snel een uur reistijd. Zo wordt de trein echt een volwaardig alternatief voor het vliegtuig.

InsideFlyer

Volgens Mike Cooper, CEO van Eurostar, blijkt de verbinding nu al populair:

Onze treinen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn sinds de lancering van deze route erg populair gebleken met meer dan een half miljoen reizigers sinds de lancering. Onze volledig rechtstreekse treinverbinding betekent een belangrijke vooruitgang voor de hogesnelheidstrein en biedt reizigers een comfortabel en milieuvriendelijk alternatief voor de luchtvaartmaatschappijen op een van Europa’s drukste recreatieve en zakelijke routes.

Reacties

 1. Van Gooiland zegt

  Ik heb het uit nieuwsgierigheid eens geprobeerd op Eurostar.com

  Op geen enkele dag in de periode 1 mei – 3 augustus kan ik een ticket boeken. Ik krijg de volgende mededelingen:

  “Sorry, there are no trains going out on your chosen date at the moment. Please try again later.”

  “Sorry, there are no seats left on trains going out that day. Can you travel on another date?”

  “Due to planned engineering works there are no trains available on this route. Can you travel on another day? We apologise for any inconvenience this may cause.”

  Wat een heikneuters!

  Gelukkig is er nog een vierde alternatief: het vliegtuig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *