Mogelijk tot eind dit jaar nog limiet op aantal passagiers Schiphol2 min leestijd

Schiphol staking

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is best mogelijk dat er in de maanden november en december ook nog een limiet komt op het aantal passagiers op Schiphol. Daardoor komt er mogelijk ook in november en december een stop op het aantal passagiers. Eerder deze maand werd al bekend dat Schiphol de capaciteit ook nog zeker in september en oktober zal beperken.

Mogelijk verdere limiet passagiers Schiphol

In september laat Schiphol maximaal 67.500 passagiers per dag toe en in oktober is dit 69.500 per dag. Aangezien de capaciteitsproblemen maar blijven aanhouden is het best mogelijk dat er dus ook in november en december een limiet op het aantal passagiers komt. De limiet heeft te maken met een tekort aan personeel op de luchthaven. Eerder dit jaar voerde Schiphol nog een zomertoeslag in maar hier komt volgende week echter een einde aan. Wel komt er binnenkort wellicht een ‘arbeidsmarkttoeslag’ waardoor werken op Schiphol aantrekkelijker wordt. Eind oktober komen er ook 80 meer beveiligingsmedewerkers bij maar dat is lang niet genoeg. Daarom liet Dick Benschop vrijdag tijdens het bekendmaken van de halfjaarcijfers weten dat er een mogelijkheid aanwezig is dat de luchthaven ook in november en december nog niet op de volle capaciteit kan draaien.

Schiphol
Mogelijk komt er ook in november en december een limiet op het aantal passagiers van Schiphol (bron: Schiphol)

Nu de grootste drukte van het jaar achter de rug is keren langzamerhand meer maatschappijen terug op Schiphol. Zo hervat United Airlines eind oktober de route tussen Amsterdam en Washington. Maar aangezien er binnenkort nog geen einde komt aan de lange rijen bij de veiligheidscontrole zit er een grote kans in dat limiet op het aantal passagiers de komende maanden blijft bestaan. Bovendien is de drukte niet alleen een probleem op luchthavens zelf. Ook bij maatschappijen kampt men met drukte door personeelstekorten. Zo schrapte British Airways bijvoorbeeld voor komende winter al 10.000 vluchten. Schiphol geeft aan er alles aan te doen om extra personeel te werven. Zo heeft de luchthaven zich de afgelopen weken extra hard ingezet om meer mensen te zoeken. Zo zijn er bij de beveiliging nog ongeveer 300 mensen nodig.

Drukte vermijden

Aangezien je verplicht door de beveiligingscontrole moet is het vrijwel onmogelijk om deze rijen te ontwijken, tenzij je natuurlijk een Privium-lidmaatschap hebt. Schiphol adviseert reizigers op dit moment om niet vroeger dan vier uur op de luchthaven te arriveren. Maar aangezien de gemiddelde wachttijd bij de security lanes vaak 3,5 uur is komen veel reizigers toch eerder naar Schiphol. Bekijk daarnaast ook de video op ons YouTube-kanaalvoor meer tips om de drukte op Schiphol te vermijden.

Een andere optie om de drukte te vermijden is Schiphol links te laten liggen maar dat gaat moeilijk als je per se met een bepaalde maatschappij wilt of moet vliegen. Toch kozen veel Nederlandse reizigers de afgelopen maanden al voor Brussels Airport.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *