Vandaag weinig tot geen treinen van en naar Schiphol2 min leestijd

Schiphol treinstation NS

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door de staking bij de NS rijden er vandaag weinig tot geen treinen van en naar Schiphol. Net als elders in Europa wordt er dus ook in Nederland gestaakt. NS probeert er alles aan te doen op de luchthaven goed bereikbaar te houden maar staat voor een grote uitdaging nu vakbonden NV Spoor, VVMC en CNV deze week een estafettestaking houden.

Weinig treinen Schiphol

Vanwege de derde dag van de estafettestaking rijden er in de hele provincie Noord-Holland vandaag nagenoeg geen treinen. Tussen Schiphol en Amsterdam Centraal rijden er vandaag helemaal geen treinen. Reizigers worden geadviseerd om een bus te nemen naar het Museumplein vanwaar ze met de tram kunnen reizen naar Amsterdam Centraal. Naar andere steden, zoals Almere, Den Haag en Utrecht rijden er vandaag minder treinen. Zo laat NS in een email weten. Ook het internationale treinverkeer ondervindt vandaag hinder. Zo rijdt de InterCity Brussel minder vaak en rijdt de IC Berlijn maar tot Bad Bentheim. De ICE International tussen Amsterdam en Frankfurt rijdt vandaag 3 keer. Verder rijden veel nachttreinen deze week maar tot Frankfurt. Thalys en Eurostar rijden zelfs helemaal niet.

Treinstation Schiphol Airport (Foto: InsideFlyer Nederland)
Vandaag rijden er van en naar Schiphol nagenoeg geen treinen. (Foto: InsideFlyer Nederland)

Ook voor dinsdag en woensdag zijn er stakingen aangekondigd maar niet rond Schiphol. Zo wordt er dinsdag vooral in het midden van het land gestaakt terwijl het oosten en het zuiden woensdag aan de beurt zijn.

Lees ook: NS start deze week met proefritten Airport Sprinter

Reizigers goed op de hoogte

De meeste reizigers die vandaag van en naar Schiphol reizen zijn op de hoogte van de stakingen. Het zijn vooral buitenlanders die voor verrassingen komen te staan. Op de kaartjesautomaten staat wel aangegeven dat er vandaag een staking gaande is en dat mensen per alternatief vervoer van en naar de luchthaven kunnen reizen. Door de staking is het op de weg van en naar Schiphol uiteraard drukker dan normaal waardoor er lichte files ontstaan.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol / Bart Brussee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *