Korean Air en Delta Air Lines starten joint venture

Korean Air en Delta Air Lines starten joint venture

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Korean Air, de nationale maatschappij van Zuid-Korea & Delta Air Lines, een van de grotere maatschappijen uit de Verenigde Staten, starten binnenkort een joint venture. De mededingingsautoriteiten in beide landen hebben toestemming gegeven om verder te mogen samenwerken. Hierdoor zal een verdere samenwerking niets meer in de weg staan.

Korean Air

Zoals al aangegeven is Korean Air de nationale maatschappij van Zuid-Korea. Het is een van de 20 beste maatschappijen ter wereld. Dagelijks voert het zo’n 460 vluchten uit naar 123 bestemmingen ter wereld. Met de bijna 170 vliegtuigen vervoeren ze jaarlijks meer dan 26 miljoen passagiers. De maatschappij staat bekend om zijn goede product en hoogwaardige kwaliteit daarvan. Theo schreef al eerder over zijn ervaring in de Business Class. Tevens is de maatschappij onderdeel van het SkyTeam.

Korean Air Boeing 777-300ER

Delta Air Lines

Net als Korean Air is ook deze maatschappij onderdeel van het SkyTeam. Delta Air Lines vliegt ruim 180 miljoen passagiers per jaar naar een van de 314 bestemmingen in 54 landen. Ook Delta staat bekend als een goede maatschappij. De maatschappij heeft de laatste jaren heel wat vernieuwing gehad binnen het bedrijf, denk aan nieuwe toestellen, bestemmingen maar ook aan het personeel is gedacht door nieuwe uniformen. Goffe schreef hier al over zijn ervaring met de maatschappij.

Delta Global Upgrades

SkyTeam & joint venture

Doordat de mededingingsautoriteiten toestemming hebben gegeven om de joint venture te starten, zullen Delta Air Lines en Korean Air verdere samenwerking gaan uitbreiden door middel van codesharing op alle vluchten. Door de samenwerking ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor reizigers om met beide maatschappijen in één vlucht te reizen. Bijvoorbeeld vanuit de Verenigde Staten via Zuid-Korea naar een bestemmingen die Korean Air aanvliegt in Azië. Samen hebben ze straks een netwerk van bijna 300 bestemmingen in Azië, Noord- en Zuid-Amerika.

‘Het is een spannende tijd voor passagiers van beide maatschappijen bij de lancering van deze trans-Pacific-routes’, aldus Ed Bastian (CEO Delta). Ook CEO van Korean Air, Yang Ho Cho, is blij met deze uitbreiding van het netwerk. Samen met het net geopende Terminal 2 in Seoul en de verplaatsing van alle SkyTeam vluchten naar deze terminal, kunnen Korean Air en Delta Air Lines de vluchten naadloos op elkaar laten aansluiten.

Omdat beide maatschappijen ook partners zijn van het SkyTeam, kun je als Frequent Flyer miles sparen en gebruiken bij verschillende vluchten van de SkyTeam-partners.

Korean Air en Delta Air Lines starten joint venture
Info over joint venture Delta Air Lines & Korean Air

De samenwerking zal voor passagiers uiteindelijk alleen maar voordelen opleveren. Wie wel eens gevlogen heeft met een van de maatschappijen weet dat het eigenlijk beide prima maatschappijen zijn. Samen met andere SkyTeam-parners zoals KLM, Air France en Kenya Airways wordt het netwerk van SkyTeam steeds ruimer, en dat alleen maar in het voordeel van de reizigers. Bijvoorbeeld omdat je meer miles kunt sparen. Ga jij binnenkort ook de Stille Oceaan over? Bijvoorbeeld op reis in Zuid-Korea en verder naar de Verenigde Staten, dan is dat binnenkort heel gemakkelijk met Delta Air Lines en Korean Air.

Beeldmateriaal Korean Air en Delta Air Lines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *