Review: Met Korean Air’s Boeing 777-300ER in business class4 min leestijd

Korean Air Boeing 777-300ER

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het was al langer een wens van mij om eens met Korean Air te vliegen. Door GOL-miles te besteden, lukte het om een business class vlucht van Hong Kong naar Dubai te boeken, met een tussenstop in Seoul. Korean Air is namelijk een partner van GOL, ook al is het zoeken lastig om vluchten te vinden. In deze review een verslag van mijn vlucht van Hong Kong naar Seoul, die gevlogen werd met een Boeing 777-300ER met een zeer moderne business class cabine!

Skyteam

De opvallende blauwe vliegtuigen die misschien nog het meest qua look op KLM lijken vallen dan ook best op. Als Skyteam partners werken deze maatschappijen ook samen. Op de route Amsterdam – Seoul (Incheon) vliegt zowel Korean Air als KLM. Korean Air vliegt de route met een Airbus A330-200 en dit is helaas niet het modernste vliegtuig in de vloot. Maar Korean Air wil de frequentie verhogen en wie weet wordt t.z.t. dan ook een groter vliegtuig ingezet.

Boeing 777-300ER

De vlucht van Hong Kong naar Seoul-Incheon is ongeveer 3,5 uur. Voor deze relatief korte vlucht zette Korean Air, net als zoveel andere Aziatische maatschappijen een modern long-haul toestel in. De Boeing 777-300ER met een zeer goed business class product. Een wereld van verschil met een 5-uur durende vlucht met Malaysia Airlines waar ik eerder over schreef!

Bij binnenkomst was ik gelijk onder de indruk van het interieur. Prachtig vormgegeven business class cabine met lichte, zachte kleuren. En uiteraard alleraardigste en super beleefde Koreaanse stewardessen. De cabines is ingedeeld in een 1-2-1 verdeling, waarbij iedere passagier direct toegang heeft tot het gangpad.

Korean Air Boeing 777-300ER Business Class
Business Class cabine
Korean Air Boeing 777-300ER Business Class
Mijn stoel 10A voor deze vlucht!

Stoelen

De stoelen bij het raam staan geschakeld, dat wil zeggen dat je ofwel dicht langs het raam zit, ofwel dicht bij het gangpad. Ik houd altijd van zoveel mogelijk privacy, dus mijn stoel die echt aan de raamkant zat, was perfect. De passagier die achter je zit, zit schuin achter je. Het scherm van je achterbuurman of -vrouw zit zo’n beetje naast de armleuning. Toevallig zat er in mijn geval niemand op die plek, maar anders was het ook prima geweest. De indeling en panelen / scheidingswandjes zijn zo opgesteld dat je maximale privacy hebt.

Korean Air Boeing 777-300ER Business Class
Ruimte!

Voor vertrek werden drankjes verstrekt met honingpinda’s. Ik dacht: laten we eens beginnen met een glaasje champagne!

Korean Air Boeing 777-300ER Business Class
Champagne!

De stoel is duidelijk en gemakkelijk te bedienen en was uitermate comfortabel. Net voor de armleuning een paneeltje met knopjes met aan de zijkant van het paneel de afstandsbediening voor het entertainment systeem.

Korean Air Boeing 777-300ER Business Class
Bediening van de stoel en afstandsbediening
Korean Air Boeing 777-300ER Business Class
Erg gebruikersvriendelijke en gemakkelijke bediening!
Korean Air Boeing 777-300ER Business Class
Een haarscherp en groot beeld!

Catering

Het was op zich al een genot om in deze business class cabine te zitten. Maar we hebben het nog niet over de catering gehad. Dit was helemaal verbluffend goed!

Wow, dit was geweldig voor zo’n korte vlucht! Een voorgerecht, een soep, een hoofdgerecht en een dessert!

Korean Air Boeing 777-300ER Business Class
Voorgerecht…
Korean Air Boeing 777-300ER Business Class
Prei-soep
Korean Air Boeing 777-300ER Business Class
Diner: biefstuk
Korean Air Boeing 777-300ER Business Class
Wow!!! Dit was fantastisch!

Wat was dit lekker! Het gebeurt niet vaak, maar dit was echt zo’n geniet-momentje dat je met je ogen dicht zit, omdat het zo lekker is!

Nou, vooruit, ook nog een toetje dan:

Korean Air Boeing 777-300ER Business Class
IJsje toe…

Conclusie

Ik heb een werkelijk fantastische vlucht gehad! Vooral als je er bij bedenkt dat het maar een vlucht van 3,5 uur was, biedt Korean Air echt full-service! Toegegeven, ik heb het getroffen met het type vliegtuig met zeer moderne business class en met een overheerlijk biefstukje.

De stoel met bijbehorend comfort was perfect. Wel moet je er op letten dat je een raamstoel reserveert, aangezien de gangpad-stoel mogelijk iets minder prettig is. Dat geldt ook voor de twee stoelen in het middengedeelte.

Het is te hopen dat Korean Air dit type toestel t.z.t. ook naar Amsterdam gaat inzetten!

Overzicht

Voordelen

- Full-service business class op relatief korte route
- Zeer comfortabele business class cabine
- Uitstekende catering

Nadelen

Geen

Reisklasse

Stoel

Eten en drinken

Crew

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Korean Air heeft een geweldig product. Zeer vriendelijk cabinepersoneel, uitstekende catering en een luxe business class cabine. Voor een vlucht van maar 3,5 uur een geweldige ervaring!

4 min leestijd">
4.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *