Review: Delta Air Lines Boeing 737-900 Economy+ Seattle-Hawaii4 min leestijd

Delta Air Lines, Review Delta, Seattle, Honolulu, Hawaii, Delta Comfort+, SkyTeam, Delta ervaringen, Delta Upgrade

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorig jaar boekte ik met Flying Blue miles een award van Mexico-Stad via Boston en Seattle naar Honolulu. Op deze laatste vlucht zat ik door mijn Silver Medaillon status in Delta Comfort+. Naast het feit dat deze stoelen meer beenruimte bieden, komt de crew ook langs met gratis versnaperingen.

Na een dagje in Seattle rondgewandeld te hebben, nam ik de Link Light Rail terug naar de luchthaven. Ik had die ochtend al een nieuwe boarding pass geprint om een comfort+ stoel te bemachtigen. Doordat ik door de fast track security kon, was ik al snel airside. Op de luchthaven zag ik naast veel Delta vliegtuigen ook veel toestellen van Alaska Airlines. Seattle is namelijk de grootste hub van Alaska Airlines en daarmee gateway voor vluchten naar Alaska.

De vlucht

In het vliegtuig werd ik hartelijk begroet door een hele vrolijke crew. Mijn vlucht werd uitgevoerd door een Boeing 737-900ER en in dit toestel bevinden zich 21 comfort+ stoelen. Ik had voor stoel 12F gekozen, met opzet een raamstoel aan de rechterkant. Doordat het een avondvlucht was, hoopte ik weer een mooie zonsondergang vanuit het vliegtuig mee te maken. Meteen viel me de grote afstand tussen de stoelen op. Op mijn vlucht van Boston naar Seattle zat ik namelijk in de gewone economy klasse waar de beenruimte een stuk minder is.

Doordat ik als een van de eersten aan boord was gekomen, duurde het nog wel een half uur voordat ik de melding ‘boarding completed’ hoorde. De vlucht zat helemaal vol met feestvierende vakantiegangers. Nadat we waren opgestegen, zette de piloot al snel koers richting het westen en leek het wel of we naar de middle of nowhere vlogen.

Delta Air Lines, Review Delta, Seattle, Honolulu, Hawaii, Delta Comfort+, SkyTeam, Delta ervaringen, Delta Upgrade, Stille Oceaan
Op weg naar de middle of nowhere.

Naast meer beenruimte worden er in comfort+ ook gratis snacks geserveerd. De crew kwam een paar keer langs met koekjes, nootjes en vers fruit. Het betreft hier geen grote maaltijden zoals in business class maar het is toch beter dan de gewone economy waar je enkel maar een drankje met wat nootjes krijgt.

Delta Air Lines, Review Delta, Seattle, Honolulu, Hawaii, Delta Comfort+, SkyTeam, Delta ervaringen, Delta Upgrade, Snacks Delta Comfort+
Delta snacks in comfort+.

Ik nam een wijntje en besloot het in-flightentertainment eens door te nemen. Over het IFE van Delta ben ik altijd goed te spreken. Het biedt een groot aanbod aan films en series en ik heb nooit problemen gehad met het touchscreen. Dat wijntje was trouwens afkomstig uit de Wente wijngaarden in Californië en smaakte zeker niet slecht. Na een paar series bekeken te hebben, nam ik nog een wijntje en genoot ik van een geweldige zonsondergang boven de Stille Oceaan.

Na deze mooie zonsondergang, kwam de crew langs met declaratieformulieren voor de douane. Dit vond ik opvallend omdat Hawaii natuurlijk bij Amerika hoort. Blijkbaar hebben ze op Hawaii wel zeggenschap over wat wel en niet mag worden geïmporteerd vanuit de rest van Amerika.

Delta Air Lines, Review Delta, Seattle, Honolulu, Hawaii, Delta Comfort+, SkyTeam, Delta ervaringen, Delta Upgrade, Declaratieformulier Hawaii
Declaratieformulier voor Hawaii.

Na nog een wijntje, werd de landing ingezet naar Honolulu. Later kwam ook de crew langs om afval op te halen. Ik vond het jammer dat het al donker was buiten omdat ik graag bij licht had geland op Hawaii. Aan de andere kant had ik dan die zonsondergang vanuit het vliegtuig weer niet kunnen meemaken. Gelukkig steeg ik tijdens mijn terugreis wel met daglicht op. Na de landing bedankte ik de crew voor deze aangename vlucht en verliet ik het toestel. Het was drie uur vroeger dan in Seattle en precies 12 uur vroeger dan in Nederland, wat heel vreemd aanvoelde. Ik had wel het declaratieformulier ingevuld voor de douane maar ik kan me die avond geen enkele controlepost meer herinneren. Misschien een wijntje te veel gedronken in het vliegtuig…? Ik zocht de taxistandplaats op en nam een taxi naar het welbekende Waikiki Beach. Wat volgde waren een paar geweldige dagen op Hawaii!

Mijn ervaringen met Delta Air Lines

Delta Air Lines blijft één van mijn favoriete Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Toen Delta SkyMiles mijltechnisch nog interessant was, heb ik een aantal keer met ze naar Zuid-Amerika gevlogen. Delta vliegt met moderne toestellen zoals de Airbus A330 en biedt een prima hard product aan met goed in-flightentertainment. Over de kwaliteit van het eten ben ik wat negatiever. Delta vliegt over het algemeen vanaf de wat betere luchthavens zoals Detroit en Minneapolis-St. Paul. De grootste hub, Atlanta Hartsfield-Jachson International Airport is nog steeds de grootste luchthaven ter wereld. Delta heeft van alle Amerikaanse maatschappijen de minste vertragingen en richt zich vooral op de zakenreiziger. Delta heeft een goede samenwerking met KLM en vliegt vanaf Schiphol meerdere malen per dag op maar liefst negen Amerikaanse bestemmingen.

Overzicht

Voordelen

- Goed hard product
- Goed in-flightentertainment
- Veel beenruimte en snacks in Comfort+.

Nadelen

- Kwaliteit eten kan beter.

Reisklasse

Stoel

Eten en drinken

Crew

Value 4

Algemene Waardering

Conclusie

Delta Air Lines biedt in Comfort+ een prima hard product met goed in-flightentertainment. De kwaliteit van het eten kan beter.

4 min leestijd">
3.6

Reacties

  1. Harm zegt

    Het is 12 uur eerder in Hawaii, niet 12 uur later 😉

    En het formulier wordt in het vliegtuig alweer ingenomen, je hoeft het niet bij een controlepost in te leveren zoals elders in de USA. Toevallig net terug van een trip daarheen met Delta (First) dus het zit nog goed in m’n geheugen, en had geen wijntjes op 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *