Joon start met Long Haul vluchten2 min leestijd

Nieuwe bestemming Joon

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorig week voerde Joon haar eerste Long Haul vlucht uit naar Cairo, Egypte. De eerste reizigers konden kennismaken met drie verrassende cabines: Economy, Premium Economy en Business. De vluchten naar Cairo worden uitgevoerd met de vernieuwd ingerichte Airbus A340. Joon wil met deze producten een new-generation travel experience bieden.

Nieuwe bestemmingen

Het Franse Joon biedt een naar eigen zeggen new-generation travel experience. Het relatief nieuwe en hippe merk van Air France is zich nog volop aan het ontwikkelen. Er worden namelijk regelmatig long-haul bestemmingen toegevoegd, zoals deze zomer bijvoorbeeld Cairo, Kaapstad, Fortaleza, Mahé, Mumbai en Teheran. Voor bijvoorbeeld medium-haul zijn Oslo, Rome, Napels en Istanbul nieuw. Hoewel Joon nog niet zoveel bestemmingen bedient als andere maatschappijen heeft het merk in korte tijd toch een aardige lijst aan bestemmingen opgebouwd. Ook Hop! en Air France zelf kondigden nieuwe bestemmingen aan.

Bestemmingen Joon (Bron: Joon)
Bestemmingen Joon (Bron: Joon)

Drie cabines

Joon biedt drie, naar eigen zeggen, verrassende cabines aan in de Airbus A340.

Ten eerste is er de Economy cabine. Deze biedt 78 cm beenruimte en 118° recline. De stoel is uitgerust met een aanraakgevoelig scherm met USB-poort om bijvoorbeeld je smartphone of tablet op te laden tijdens de vlucht. Tegen een bijbetaling van €50 of €70 kun je kiezen uit een stoel vooraan met bijbehorende voorrang bij het uitstappen. Ook heb je hier meer beenruimte. Deze optie heet Seat Plus. Een tweede optie is Seat Duo. Hiervoor betaal je €30 extra en dan krijg je een stoel bij het raam in een rij van twee. Alle passagiers krijgen een gratis maaltijd en drankjes aangeboden. Het is mogelijk om tegen bijbetaling van een speciale menukaart te bestellen. Zo kun je dus je eigen travel experience samenstellen, mits je ervoor bij wil betalen natuurlijk.

Ten tweede is er de Premium Economy cabine. Deze biedt 99 cm beenruimte en een stoel van 49 cm breed met 133° recline. Passagiers in deze cabine krijgen een comfort kit en een welkomstdrankje bij het aan boord gaan. De maaltijd wordt aangevuld met een voor- en nagerecht geïnspireerd op de Business Class maaltijden.

Joon cabine (Bron: Joon)
Joon cabine (Bron: Joon)

Tot slot is er de Business Class cabine met full flat stoelen die je kunt omtoveren tot een bed met een lengte van 2 meter. Door de fixed-shell heb je maximale privacy. Passagiers in deze klasse krijgen een welcome kit en een comfort kit. In-flight entertainment biedt een 15,6 inch HD scherm en een noise-reduction audio headset. De maaltijden zijn samengesteld door bekende Franse chefs. Ook zijn er bijzondere drankjes. Er worden bijvoorbeeld exclusieve cocktails geschonken ontworpen door de gerenommeerde cocktail bar Experimental Cocktail Club uit Parijs.

(Bron en beelden: Joon)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *