easyJet gebruikt nieuwe basis in Europa: Bordeaux

easyJet gebruik nieuwe basis in Europa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder schreef TheFlyingDutchboy al over de uitbreiding van samenwerkingen met andere maatschappijen bij easyJet. Hierdoor wordt het netwerk breder en voor passagiers interessanter om bij easyJet te boeken.  De low-cost maatschappij gebruikt daarbij ook Schiphol steeds meer als een hub. Naast de ruim 30 andere bases die de maatschappij heeft in Europa is er nu een nieuw basis geopend in Frankrijk, namelijk Bordeaux.

Bases

Eerder had easyJet dus al vele bases waar enkele toestellen gestationeerd waren. Vanuit hier vliegt easyJet met ruim 200 toestellen naar meer dan 120 bestemmingen in Europa. Door de uitbreiding van de verschillende bases, komt er hierdoor een netwerk dat beter op elkaar aansluit.

Bordeaux

easyJet vliegt nu al 12 jaar op Bordeaux. Omdat het een interessante luchthaven is voor easyJet is er dan nu ook een nieuwe basis geopend op Bordeaux–Mérignac Airport (BOD). Dit zorgt voor meer werkgelegenheid in de omgeving van Bordeaux. Hierdoor ontstaan 110 nieuwe banen. Op de luchthaven zullen drie A320’s worden geplaatst waarmee naar 31 bestemmingen in Europa gevlogen zal gaan worden. Met de toevoeging van deze basis ontstaan er ook negen nieuwe routes. easyJet zal vliegen naar de volgende nieuwe bestemmingen vanuit Bordeaux:

  • Londen Southend Airport (SEN)
  • Ibiza (IBZ)
  • Herakilon International Airport (HER)
  • Faro (FAO)
  • Tel-Aviv Ben Gurion Airport (TLV)
  • Luxembourg Airport (LUX)
  • Rhodos International Airport (RHO)
  • Bastia (BIA)
  • Catania-Fontanarossa Airport (CTA).

Met de uitbreiding van deze negen vluchten komen er 400.000 stoelen bij in deze zomerperiode vanaf Bordeaux. Naast Toulouse, Paris CDG, Paris Orly, Nice,  en Lyon zal Bordeaux is de zesde basis in Frankrijk worden.

easyJet gebruik nieuwe basis in Europa
Easyjet netwerk

Frankrijk

Voor easyJet is Frankrijk de grootste markt. Een kwart van de passagiers start of eindigt hun reis in Frankrijk, aldus Johan Lundgren, topman bij easyJet. Hij is dan ook erg blij met deze uitbreiding.

easyJet gebruik nieuwe basis in Europa
Bekendmaking nieuwe basis in Bordeaux

Met al de veranderingen zoals samenwerkingen met Norwegian en andere airlines, maar ook de uitbreiding van het netwerk, zal de maatschappij niet stil blijven zitten. Zit er in de toekomst voor Nederland ook een nieuwe basis in? Het is afwachten, we gaan zien wat de toekomst zal brengen.

Beeldmateriaal: easyJet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *