Air France vliegt na 18 jaar weer op Nairobi

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds vorig week is Air France gestart met de eerste vluchten naar Nairobi sinds lange tijd. Het is namelijk ruim 18 jaar geleden dat Air France direct vanuit Parijs naar de Keniaanse hoofdstad vloog. De vluchten worden uitgevoerd in de Boeing 787, uitgerust met de nieuwste long haul cabines. De voornaamste reden voor deze nieuwe bestemming is het aantal Franse bedrijven dat de laatste tijd hun deuren openden in Nairobi. Al met al maakt dat het voor Air France interessant om het aantal vluchten op te voeren.

Vluchtschema

De nieuwe vluchten zijn de AF814 (heen) en AF815 (terug). Allereerst vanuit Charles de Gaulle, met vertrek om 20.50 uur (lokale tijd) met aankomst de volgende dag om 6.00 uur (lokale tijd). De vluchten worden uitgevoerd op woensdag, zaterdag en zondag. De terugvlucht vertrekt om 8.20 uur (lokale tijd) vanuit Nairobi en komt om 15.50 uur (lokale tijd) aan in Parijs. Deze vluchten worden drie keer per week uitgevoerd, namelijk op maandag, donderdag en zondag. Dit vluchtschema is een aanvulling op de dagelijkse code share service die aangeboden wordt in samenwerking Kenya Airways.

Seattle

Ook nieuw voor Air France dit zomerseizoen zijn de directe vluchten naar Seattle in de Verenigde Staten. Deze worden vijf keer per week uitgevoerd, namelijk op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag. Hiervoor wordt de Boeing 777-200 ingezet, uitgerust met de nieuwste long haul cabines.

De nieuwe vluchten AF338 (heen) en AF355 (terug). Allereerst vanuit Charles de Gaulle, om 13.10 uur (lokale tijd) met aankomst om 14.20 uur (lokale tijd) op de plaats van bestemming. Terug vlieg je om 16.30 uur (lokale tijd) en kom je aan om 11.10 uur (lokale tijd). Dit vluchtschema is een aanvulling op de code share service die aangeboden wordt in samenwerking met Delta Air Lines.

(Bron: Air France en AllAfrica)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *