easyJet biedt longhaul aansluitingen op Schiphol aan

Easyjet

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

easyJet breidt haar ‘Worldwide by easyJet’ dienst deze zomer uit naar Schiphol. Hierdoor wordt het mogelijk om binnen één boeking over te stappen op verschillende airline partners. Vooral de omboekgarantie bij een gemiste connectie en het automatisch doorsturen van bagage zijn hierbij van belang. Op Schiphol betreft de partner Norwegian die in mei start met een rechtstreekse vlucht naar New York. Dit zal vooral voor passagiers uit de rest van van Europa interessant zijn.

Norwegian nog vaker naar de VS
Het wordt straks mogelijk om met easyJet naar een Norwegian bestemming in Europa te vliegen en vervolgens de oceaan over te steken

Andere luchthavens

Maar ook op andere Europese luchthavens biedt easyJet deze dienst. Bijvoorbeeld Gatwick waar overgestapt kan worden naar WestJet voor vluchten naar Canada. Op Parijs Orly kan naast Norwegian ook La Compagnie geboekt worden voor een goedkope business class vlucht naar New York. Op Parijs CDG werkt easyJet ook samen met Norwegian. Op Berlijn Tegel is de partnermaatschappij nog niet bekend, maar het kan goed zijn dat dit Scoot wordt. De low-cost dochter van Singapore Airlines start binnenkort met vluchten naar Singapore. Zo kun je dus een feeder vlucht met easyJet boeken en tegen een goedkoop tarief richting Azië.

Met de connectie naar longhaul verkeer komt easyJet niet alleen tegemoet aan vraag vanuit reizigers. De low-cost maatschappij dekt zich tegelijkertijd ook in tegen kritiek dat het alleen point-to-point vluchten uitvoert. In Nederland gaan er stemmen op om vluchten die niet bijdragen aan de ‘hubfunctie’ van Schiphol naar Lelystad te verplaatsen. Door de samenwerking met Norwegian creëert easyJet als het ware haar eigen shorthaul-longhaul hub in Amsterdam waardoor het imago als maatschappij met louter pretvluchten steeds minder evident wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *