Koop Alaska MileagePlan miles met 60% bonus2 min leestijd

alaska air

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je kunt nu tijdelijk Alaska MileagePlan miles kopen met een bonus van tot wel 60%. Deze promotie loopt tot en met zondag 23 mei 2022. Je hebt dus nog ruim de tijd om van deze promotie te profiteren. Een aantal weken geleden schreven we nog over de nieuwe mogelijkheid om MileagePlan miles bij SriLankan te besteden.

Koop Alaska MileagePlan miles met 60% bonus

Alaska Airlines heeft op dit moment een promotie lopen waarbij je tot wel 60% bonus miles krijgt op de aankoop van MileagePlan miles. Tot en met zondag 23 mei 2022 krijg je namelijk een bonus als je het volgende aantal miles aanschaft:

  • Bij aankoop van 3.000 tot 19.000 miles krijg je een bonus van 40%
  • Bij aankoop van 20.000 tot 39.000 miles krijg je een bonus van 50%
  • Bij aankoop van 40.000 tot 100.000 miles krijg je een bonus van 60%

Alaska miles bonus

Als je het maximale uit deze promotie haalt kun je 160.000 miles kopen voor $ 2.956,25 (omgerekend ongeveer € 2.600). Dat is een redelijk goede waarde en zeker als je bedenkt dat Alaska Airlines in het verleden miles verkocht met maximaal 50% bonus. Echter heb ik ook wel eens een bonus van 70% langs zien komen. Het kan dus de moeite lonen om nog even te wachten. De hoogte van de bonus kan echter wel verschillend zijn per persoon. Log dus eerst even in om te kijken welke bonus je krijgt aangeboden.

Is dit interessant?

Alaska MileagePlan is nog steeds een van de betere loyaliteitsprogramma’s. Alaska tradt namelijk op 31 maart 2021 toe tot Oneworld en ondertussen kun je op steeds meer maatschappijen binnen de alliantie miles besteden. Eerder schreven we al uitgebreid over het besteden van Alaska miles op Iberia vluchten en Royal Air Maroc. Ook publiceerde Alaska dit jaar awardtabellen voor Malaysia Airlines. Meer hierover lees je in dit artikel. Vooral de laatste bleek helaas niet bepaald een goede deal te zijn. Ook werd het vorig jaar al mogelijk om miles in te zetten op Qatar Airways. Verder kun je tot nu toe je miles besteden op de volgende maatschappijen binnen Oneworld:

  • American Airlines
  • British Airways
  • Cathay Pacific
  • Finnair
  • Japan Airlines
  • SriLanken
  • Qantas.

Vooral Cathay Pacific is een interessante maatschappij om je Alaska miles aan te besteden. Zo vlieg je first class voor 70.000 miles vanuit Hong Kong naar New York. Ook Japan Airlines en Qantas zijn interessant.

SriLankan, A330, business class
SriLankan Airbus A330 business class. (bron: Srilankan)

Naast Oneworld maatschappijen kun je ook Alaska miles besteden op vluchten met Aer Lingus, Condor, Fiji Airways, Hainan Airlines, Icelandair, Korean Air, LATAM Airlines en Singapore Airlines. Het is echter nog wel de vraag of dit mogelijk zal blijven.

Uitgelichte afbeelding: Alaska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *