KLM stopt tijdelijk met route naar Kazachstan2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Per ingang van het winterseizoen stopt KLM met de lijndiensten vanuit Schiphol naar Kazachstan. Het betreft zowel Almaty als Astana. KLM vliegt deze zomer nog wel naar Kazachstan dat dit jaar in de schijnwerpers staat als gastland voor de Expo van 2017. 

KLM vliegt momenteel vier keer per week naar Kazachstan. De route wordt uitgevoerd als combinatievlucht in een driehoek. Er wordt tweemaal per week via Astana naar Almaty gevlogen, en tweemaal per week via Almaty naar Astana. Op de route wordt een Airbus A330-200 ingezet.

Review KLM economy Amsterdam naar Sint Maarten
Een KLM Airbus A330-200 bij de gate op Schiphol.

Economische redenen

KLM schrapt de route tijdelijk vanwege economische redenen. De Kazachstaanse economie is sterk afhankelijk van olie. Door de huidige lage olieprijs heeft het land te kampen met een recessie in combinatie met een sterke devaluatie van de munt. Kazachstan is hierdoor minder in trek bij zakenreizigers, terwijl het voor Kazachen veel minder aantrekkelijk is geworden om naar het buitenland te reizen.

De Kazachstaanse overheid probeert al jaren de economie te diversifiëren door meer in te zetten op toerisme. Onlangs schreef ik een tweetal artikelen over Kazachstan als vakantiebestemming. De artikelen bevatten bestemmingstips voor zowel Almaty als Astana.

Tijdelijke stop

KLM benadrukt dat het een tijdelijke stop betreft voor de winter. Met ingang van 25 maart 2018 zal KLM de vluchten naar zowel Almaty als Astana hervatten. Almaty is al jaren een vaste bestemming voor KLM. Astana werd vorig jaar pas als bestemming toegevoegd aan het netwerk.

Ook in het huidige zomerseizoen blijft KLM tot 29 oktober gewoon vier maal per week vliegen op Kazachstan. Met name Astana staat deze zomer in de belangstelling als gaststad voor de Expo van 2017. De Expo van 2017 is georganiseerd rond het thema Future Energy en vindt plaats van 10 juni tot 10 september 2017.

Nieuwe routes

De vrijgekomen capaciteit zal worden ingezet op een aantal nieuwe bestemmingen voor het komende winterseizoen, waaronder Costa Rica en Mauritius.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *