KLM: kom 3 uur voor vertrek naar Schiphol door lange rijen

rijen Schiphol KLM marechaussee

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM roept haar passagiers op om de komende tijd 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn op luchthaven Schiphol in plaats van 2. Dit geldt zowel voor Europese vluchten als intercontinentale vluchten. Als reden hiervoor noemt de KLM de verwachte drukte en mogelijk lange wachtrijen bij de veiligheidscontrole en grenspassage.

rijen Schiphol

Lange rijen

Al lange tijd staat de doorstroom van passagiers onder druk door de grote groei in reizigers en inadequate bezetting bij voornamelijk de Marechaussee. Verder zijn de controles tegenwoordig strenger. Voor Schengen vluchten is er sindskort meer capaciteit bijgekomen door de opening van Vertrek 1a met 6 extra securitylanes. Voor de rijen bij de paspoortcontrole is het wachten op meer capaciteit vanuit de Marechaussee. Schiphol en airlines hebben hier al herhaaldelijk om gevraagd bij politiek Den Haag.

Voorlopig zijn de berichten op social media inconsistent. Soms zijn passagiers er zo door heen, soms wordt geklaagd over uitzonderlijk lange rijen. Bij security is er geen excuus om niet op volle bezetting te draaien. Bij de paspoortcontrole blijven komende zomer hopelijk de e-gates constant beschikbaar en komen er marechausseebeambten bij.

UPDATE: Vrijdag 21 april waren de rijen voor Vertrek 2 zo lang dat ze in Vertrekhal 3 rond balierij 22 begonnen. Zaterdag 23 april zou de normale rij voor Vertrek 2 100 minuten duren. De priority rij kostte 15 minuten.

Ook andere airlines waarschuwen hun passagiers inmiddels voor de lange rijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *