KLM start rechtstreekse vluchten naar Costa Rica

KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het komende winterseizoen zal KLM starten met vluchten tussen Schiphol en San José. De vluchten zullen tweemaal per week worden uitgevoerd en zijn inmiddels boekbaar. Hiermee komt het aantal nieuwe routes van KLM op zeventien dit jaar. 

De hoofdstad van Costa Rica zal vanaf 31 oktober op de dinsdag en vrijdag aangevlogen worden vanaf Schiphol met een Boeing 787-9 Dreamliner. Dit toestel heeft in totaal 294 stoelen, waarvan 30 in World Business Class, 219 in Economy Class en 45 in Economy Comfort. De nieuwe route zal in eerste instantie tot het einde van het winterseizoen (23 maart 2018) uitgevoerd worden.

KLM Dreamliner 787
Een Boeing 787-9 Dreamliner van KLM op Schiphol.

De heenvlucht zal om 15:25 uur vertrekken vanaf Schiphol en om 20:05 uur arriveren in San José. De terugvlucht vertrekt om 22:05 uur uit San José en en komt de volgende dag om 15:10 weer aan in Amsterdam.

Copa Airlines

KLM vloog in het verleden al eens op San José vanaf Schiphol. Ook Martinair heeft op Costa Rica gevlogen. De laatste jaren heeft KLM de bestemming echter aangeboden in samenwerking met Copa Airlines via Panama Stad.

Op dit moment brengt KLM veel passagiers naar Costa Rica via Panama, aldus Pieter Elbers, President-directeur van KLM. “De groeiende interesse voor dit prachtige land vanuit de Europese markt heeft ons doen besluiten ook rechtstreekse vluchten naar San José aan te bieden.”

Copa, KLM, Air France, San Jose, Panama
Een Boeing 737-800 van Copa Airlines op de luchthaven van Panama Stad.

KLM vliegt dagelijks op Panama Stad, waar het merendeel van de passagiers overstappen op vluchten van Copa Airlines naar bestemmingen in Centraal- en Zuid-Amerika. Deze samenwerking zal in stand worden gehouden, ook naar San José. Op de dagen dat de maatschappij niet zelf naar San José vliegt zal de bestemming aangeboden worden in samenwerking met Copa Airlines.

Air France

Vorig jaar november introduceerde ook partner Air France al vluchten tussen Parijs en San José. De route bleek een succes.  Voor het komende winterseizoen wordt het aantal vluchten dan ook uitgebreid van twee naar drie per week. De luchtvaartmaatschappij voert de vluchten uit met een Boeing 777-300ER.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *