Volgende Bestemming: Sicilië met Travelbird!

Onze Volgende Bestemming Sicilië met travelbird

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

2017 is nu al mijn jaar als lucky bastard. Afgelopen maand won ik een super dik prijzenpakket van Personal Body Plan met niet alleen lifestyle- en fitnessbegeleiding, maar ook coole gimmicks, een make-over en een reischeque van €500,- euro die ik mocht besteden bij Travelbird! Op de dag dat de cheque binnenkwam, hebben mijn vriend en ik het aanbod bekeken en onze vakantie geboekt. Onze volgende bestemming: Sicilië met Travelbird!

 

Dichterbij huis

Omdat we volgend jaar mogelijk voor een bruiloft naar Brazilië willen, was het nog niet eens zo’n slecht idee om dit jaar iets te matigen op het vakantiebudget. Cuba, Indonesië, Thailand, Curacao… We hebben alles al overwogen voor een heerlijke tropische vakantie, maar als we volgend jaar ook nog naar Rio willen, dan moeten we het nu even rustig aan doen. Ik heb het nog even gecheckt, maar het geld groeit me nog steeds niet op de rug.

Vakantie binnen Europa is natuurlijk altijd prima, maar het liefst vermijden we een beetje de toeristische gebieden. Italië ben ik gek genoeg nog nooit geweest en staat dan ook hoog op mijn lijstje. Want zeg nou zelf, wie houdt er niet van italiaans eten?! Zoals jullie misschien weten is goed eten voor mij doorslaggevend dus het verbaast me nu achteraf ook niks dat we nu naar Italië gaan!

Lees ook: Culinaire bestemmingen

Reizen met Travelbird

Dit was overigens ook de eerste keer dat ik een reis bij Travelbird heb geboekt en ik moet toegeven dat ik toch wel onder de indruk ben van hun aanbod. Ik denk dat het ze aardig gelukt is om zich te onderscheiden van andere reisaanbieders door bijzondere pakketten samen te stellen van vluchten, verblijf en activiteiten. Zo kun je op Sicilië kiezen voor rondreizen waarbij je verschillende steden aandoet en alle hotels en verblijfplaatsen al voor je geregeld zijn. Wij hebben zelf gekozen voor een Fly & Drive optie in Noord-Sicilië met verblijf op 1 locatie. Naast dat we dus een vlucht, slaapplek en auto met ongelimiteerde kilometers hebben, zitten er ook leuke activiteiten bij zoals een workshop Limoncello maken, rondleidingen, flesjes wijn etc.

 

Agriturismo

Net als op Sardinië kun je op Sicilië verblijven op het platteland bij een boer. Het is in de eerste plaats een boerderij (agri) en in de tweede plaats een toeristisch verblijf (turismo). Persoonlijk vind ik het wel spannend om op zo’n plek te verblijven want we zitten dus niet aan het strand (zo’n 40 kilometer rijden) en de reviews zijn erg gemengd van onze locatie. We verblijven in Agriturismo Tenuta Antica Cavalleria. De meeste huisjes zijn gelegen bij de hoofdlocatie bij het zwembad, maar 1 ervan ligt 1,5 kilometer verderop wat de meeste gasten tot nu toe niet zo chill vinden. En we zijn ook nog wel van plan om met de auto naar andere plaatsen te rijden en daar een nacht te verblijven.

Tegelijkertijd heeft onze vaste locatie wel een echte mama Maria; een echte Italiaanse gastvrije dame die ongetwijfeld heerlijk kan koken. We gaan het in elk geval allemaal meemaken en ik hoop dat we hier twee weken heerlijk kunnen gaan genieten. We vertrekken 26 juni zodat we voor 12 juli op tijd terug zijn voor mijn diploma uitreiking! Als iemand verder nog tips heeft voor Sicilië, dan hoor ik het graag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *