HOP! start met vluchten van Schiphol naar Lille

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Franse maatschappij HOP! start met vluchten tussen Schiphol en Lille. HOP! is een regionale dochtermaatschappij van Air France. Het is de vijfde bestemming voor HOP! vanaf Schiphol. 

De maatschappij zal met ingang van 6 juni viermaal per week gaan vliegen tussen Schiphol en Lille met een Embraer 145. Lille is een stad in het noorden van Frankrijk op 15 kilometer van de Belgische grens. Voor Schiphol is Lille een nieuwe bestemming. Hiermee groeit het aantal Franse bestemming vanaf Schiphol naar 16.

HOP! vliegt vanaf Schiphol al op Clermont-Ferrand, Nantes, Rennes en Straatsburg.

Amsterdam, Schiphol, Lille, Nieuwe vlucht, HOP!
Vluchten zijn beschikbaar vanaf 49 euro (enkele reis).

De vluchten zullen uitgevoerd worden op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. Vanaf Schiphol zal de vlucht vertrekken om 12:10 en vanuit Lille om 14:40. De vluchten zullen in codeshare met KLM worden uitgevoerd en zijn beschikbaar vanaf 49 euro enkele reis.

Thalys

Lille is dan wel een nieuwe bestemming voor de luchthaven, maar het treinstation van Schiphol is echter al langer verbonden met de Franse stad. De hogesnelheidstrein Thalys rijdt dagelijks tussen Schiphol en Lille.

Amsterdam, Schiphol, Lille, Nieuwe vlucht, HOP!
De Thalys vertrekt al dagelijks vanaf Schiphol rechtstreeks naar Lille.

De reis duurt per Thalys ruim twee uur, terwijl je met HOP! slechts 55 minuten onderweg bent. Met de huidige drukte op Schiphol en het advies van KLM lijkt de trein echter sneller te zijn. Bovendien vertrekt de trein op gunstigere tijden (vroege ochtend) en is er op een aantal dagen in de week ook nog een tweede avondrit vanuit Lille naar Schiphol. De Thalys biedt daarmee de mogelijkheid voor een dagtrip naar Lille. Je kunt naast Schiphol tevens instappen op Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Antwerpen en Brussel Zuid.

HOP! vergroot met deze nieuwe vluchten de concurrentie tussen de twee steden. Treintickets zijn beschikbaar vanaf 29 euro enkele reis (58 euro retour) en daarmee goedkoper dan vliegtickets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *