KLM minder vaak naar Canada3 min leestijd

KLM Airbus A330-300 in de nieuwe livery (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM past regelmatig de dienstregeling aan om het aanbod zo goed mogelijk op de vraag af te stemmen. Recentelijk werden er bijvoorbeeld aanpassingen gedaan op de vluchten naar Caïro en Ryad. Maar ook de route Amsterdam-Dubai verloopt anders dan normaal. De Nederlandse nationale carrier kwam eerder ook met een nieuwe route naar Zanzibar. Nu past KLM het aantal vluchten en de toestelinzet naar Canada aan.

KLM naar Canada

Voor de Coronacrisis bediende KLM diverse Canadese steden. Te denken valt bijvoorbeeld aan Calgary, Edmonton, Vancouver, Toronto en Montréal. Momenteel zijn de steden Calgary en Edmonton bereikbaar vanuit Amsterdam. Vlieg je naar Edmonton, dan heb je een overstap in Calgary (je vliegt met hetzelfde toestel verder). Hiervoor wordt een Boeing 787 Dreamliner van KLM ingezet.

De vlucht naar Vancouver stond in eerste instantie vier keer per week in de dienstregeleing. Dit is nu aangepast naar drie keer per week. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit maken met een beperkte vraag naar vluchten naar Canada op dit moment. KLM vervoert wel vracht op deze route. De wijziging gaat in op zondag 25 oktober 2020 en duurt tot ten minste vrijdag 11 december 2020. Wat er daarna met deze route gebeurd is nog niet bekend. Het is overigens ook mogelijk dat er al wijzigingen voor die tijd plaatsvinden.

Binnenkort vliegt KLM dus nog maar drie keer per week naar Vancouver. De SkyTeam airline zet hiervoor afwisselend de Airbus A330-200 of A330-300 in. In eerste instantie was dat alleen de A330-300. Hieronder het vluchtschema.

  • De KL681 vertrek vanuit Amsterdam Airport Schiphol (AMS) om 13.00 uur (lokale tijd) en komt om 13.55 uur (lokale tijd) aan in Vancouver International Airport (YVR). Deze vlucht wordt dus driemaal per week uitgevoerd, namelijk op maandag, woensdag en zaterdag. Op zaterdag vliegt een Airbus A330-200, op de andere dagen de -300.
  • De KL681 vertrekt vanuit Vancouver International Airport (YVR) om 15.30 uur (lokale tijd) en komt om de volgende dag om 10.05 aan in Amsterdam (AMS). De terugvluchten worden aansluitend op de aankomst uitgevoerd, dus op dezelfde dagen als de heenvluchten. Op zaterdag vliegt een Airbus A330-200, op de andere dagen de -300.
De KLM A330-200 genaamd 'Museumplein'
De KLM A330-200 genaamd ‘Museumplein’ (Bron: KLM)

Airbus A330

KLM beschikt over zowel de Airbus A330-200 als de A330-300. Beide toestellen zijn voorzien van de fullflat World Business Class cabine en wifi (tegen betaling).

De -200 werd in 2005 geïntroduceerd bij KLM. In totaal heeft de maatschappij er 8. Er is ruimte voor 268 passagiers. De toestellen zijn vernoemd naar beroemde pleinen over de hele wereld: de Dam in Amsterdam, Potsdamer Platz in Berlijn, Place de la Concorde in Parijs, Piazza del Duomo in Milaan, Parliament Square in Edinburgh, Federation Square in Melbourne, het Museumplein in Amsterdam en Piazza San Marco in Venetië.

In 2012 mocht KLM de eerste Airbus A330-300 ontvangen. De Airbus A330-300 is langer dan de -200 en heeft dan ook 10 ramen extra. Er is ruimte voor 292 passagiers. De airline heeft 5 van dit soort vliegtuigen in de vloot. Net als de Airbus A330-200’s dragen de -300’s namen van beroemde pleinen. Denk aan Times Square in New York, Piazza Navona in Rome, Plaza de la Cathedral in Havana, Praça do rossio in Lissabon en het Hofplein in Rotterdam.
World Business Class cabine aan boord van de Airbus A330 (Bron: KLM)
World Business Class cabine aan boord van de Airbus A330 (Bron: KLM)

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “dan heb je een overstap in Calgary (je vliegt met hetzelfde toestel verder). ”

    Vlieg je met hetzelfde toestel verder, dan stap je per definitie niet over.

    Het is het een of het ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *