KLM vliegt via Koeweit naar Dubai

KLM A330

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door de sterk veranderde marktvraag, restricties en inreisbeperkingen hebben we de afgelopen tijd al verschillende bijzondere vluchten gezien. Zo probeert KLM verschillende bestemmingen te combineren met driehoeks-vluchten of zogenaamde tail-end vluchten. Meerdere vluchten naar Zuid-Oost Azie gaan nu bijvoorbeeld via Bangkok. En de Canadese stad Edmonton kan weer aangevlogen worden omdat het in combinatie met Calgary uitgevoerd wordt. KLM heeft afgelopen week nog een heel bijzondere tail-end vlucht toegevoegd: Amsterdam-Koeweit-Dubai en vice versa.

KLM voegt tail-end van Koeweit naar Dubai toe

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij vliegt de komende tijd 2 keer per week van Schiphol naar Koeweit en dan door naar Dubai. Hiervoor wordt een Airbus A330-200 ingezet. Normaal gesproken wordt Koeweit juist aangevlogen in combinatie met Bahrein, maar die combinatie (en bestemming Manama) vervalt nu.

De vluchten naar Koeweit worden uitgevoerd op zaterdag en donderdag met de volgende tijden:

KL491 AMS 11:45 – KWI 18:30

KL491 KWI 19:45 – DXB 22:30

En de volgende dag terug:

KL492 DXB 03:25 – KWI 04:10

KL492 KWI 05:25 – AMS 10:35

Het is echter niet mogelijk om tussen Amsterdam en Dubai via Koeweit te vliegen. Alleen de rechtstreekse, dagelijkse, verbinding is te boeken. KLM heeft wel 5e vrijdom rechten tussen de twee steden in de Golf waardoor passagiers Koeweit-Dubai en vice versa kunnen boeken. Maar gezien het feit dat KLM een nieuwe, tijdelijke, speler op deze markt is betwijfel ik of het veel passagiers kan oppikken. Onder andere Emirates, FlyDubai en Kuwait Airways zijn ook actief op deze sector.

Koeweit-Stad
Uitzicht over Koeweit-Stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *