Conrad Abu Dhabi opent in Etihad Towers2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Hilton hotelgroep krijgt er een nieuwe vestiging bij in Abu Dhabi. En wat voor een. Het merk Conrad neemt namelijk het hotel in de Etihad Towers over van lokale hoteliergroep Jumeirah. De Etihad Towers is een complex van 5 torens met kantoren, hotel en residenties, recht aan de corniche van de hoofdstad en tegenover het Emirates Palace. Jumeirah staat verder ook bekend als uitbater van het bekende Burj al Arab, Jumeirah Beach Hotel en de Emirates Towers in het naburige Dubai.

Conrad Abu Dhabi Etihad Towers

Het luxemerk van Hilton neemt vanaf 1 oktober het management van het hotel over. Dit is een mooie aanvulling voor Hilton Honors in Abu Dhabi. Na de sluiting van de, overigens verouderde, Hilton hotels Capital Gate en Corniche had de keten de afgelopen jaren geen vestiging meer in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Dit terwijl Hilton in Dubai en Ras al Khaimah een omvangrijk aantal vestigingen heeft van vrijwel alle merken.

Het Conrad Abu Dhabi Etihad Towers heeft 576 kamers, suites en residenties met uitzicht over de Arabische Golf. Er zijn verder 12 eetgelegenheden, drie zwembaden en een privé-strand. Er is ook een club lounge. Zeker voor Hilton Honors leden is dit een mooie uitbreiding. Zij kunnen bij Conrad namelijk profiteren van voordelen als ontbijt voor twee en een kamerupgrade (voor Gold) alsmede Executive Lounge toegang (voor Diamond). Het blijft afwachten hoe de kamertarieven post-COVID gaan zijn in dit hotel, en of de service en faciliteiten gelijk blijven. Normaal gesproken zit Jumeirah toch wel een klasse boven Conrad, zowel qua prijs als niveau.

De Etihad Towers hebben ook een observation deck met uitzicht over de stad

Meer georiënteerd op leisure reizigers opent Hilton op korte termijn ook een compleet nieuw Hilton Resort bij Yas Island. Zo zijn er straks zowel locaties in het zakencentrum als aan het strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *