Bestemmingstips: Abu Dhabi4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, staat vaak in de schaduw van het bekendere en populairdere Dubai. Toch probeert de stad zich steeds meer als een toeristische bestemming te profileren, maar dan minder pompeus. In plaats daarvan richt Abu Dhabi zich op culturele attracties. In dit artikel geef ik je wat tips voor een verblijf in Abu Dhabi.

Zie ook:

Bestemmingstips: Bespaar in Dubai

Review: Etihad bus shuttle naar Dubai

Emirates shuttle service; bus tussen Dubai en Abu Dhabi

Vervoer

Net als in Dubai zijn er taxi’s in overvloed in Abu Dhabi. Deze zijn betrouwbaar, goed betaalbaar en allemaal uitgerust met een meter. Vanuit de luchthaven kan je, voor dezelfde prijs, ook een busje nemen als je met een groter gezelschap of veel koffers reist.

Indien je een lokale simkaart hebt (sowieso een aanrader), download dan ook de officiële taxi app. Naast een normale taxi kan je hier ook een 6-persoons auto of een airport taxi mee bestellen. Je betaalt hier niks extra’s voor; je gebruikt gewoon de meter. Een ander voordeel is dat de app je gewenste locatie automatisch doorstuurt naar de GPS van de taxi. Zeker als je niet naar een bekende plek wil gaan is dit handig.

Naast de reguliere taxi’s kun je ook gebruik maken van de lokale Uber: Careem. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende opties; van Economy tot een luxe sedan. En er zijn bijna altijd promotie codes te vinden om te besparen. Met de code MC1RIDE bespaar je bijvoorbeeld tot 60 AED op je eerste rit. En met de code MASTERCARD krijg je daarna korting op een volgend aantal ritten. Google voor vertrek naar promo codes voor Careem.

Careem
Afb: Careem

Bespaar met The Entertainer

Afhankelijk van de attracties die je wil bezoeken, kan het lonen om een pakket van The Entertainer pakket. Dit is een app die bij veel gelegenheden 2-voor-1 aanbiedingen biedt. Denk aan een tweede gerecht gratis in een restaurant. Maar ook bijvoorbeeld voor toegang tot attracties als Ferrari World Abu Dhabi en YAS Waterworld. Afhankelijk van hoeveel personen er mee gaan en bij hoeveel gelegenheden je van plan bent de app te gebruiken kan het dus een hoop besparen. Lees wel goed de voorwaarden door wanneer de kortingen niet gelden en wat het maximale aantal inwisselingen is.

Sheikh Zayed Moskee

Een bezoek aan Abu Dhabi is niet compleet zonder een bezoek aan de immense Sheikh Zayed Moskee. Met uitzondering van vrijdagmorgen kan je de moskee van 9 tot 22u bezoeken. Toegang is gratis, evenals een rondleiding met gids. Tijdens drukke periodes is het mogelijk om een tijdslot te reserveren zodat je zeker naar binnen kan. Neem wel de kledingvoorschriften in acht!

Presidentieel Paleis

Een relatief nieuwe ‘attractie’ is het presidentieel paleis, of Qasr al Watan. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan het werkpaleis van de president van de VAE. En het is werkelijk een imposant, en immens groot, gebouw! Hiervoor is het noodzakelijk om een ticket te kopen. Als je al weet op welke dag je bezoekt kun je online een ticket reserveren en de rij overslaan. Een ticket kost 60 AED voor een volwassene. Via Klook kun je eveneens tickets bestellen, die vaak nog goedkoper zijn.

Na de ticketcontrole en een securitycheck bij de hoofdingang wordt je met een bus naar het paleis gebracht. Dit is allemaal erg goed geregeld. Binnen het paleis kan je onder andere de vergaderzalen, bibliotheek en de grote koepel bewonderen.

Emirates Palace

Wat de Burj al Arab is voor Dubai, is het Emirates Palace voor Abu Dhabi. Een uberdeluxe hotel dat door de overdaad aan luxe tot een attractie verworven is.

De openbare ruimtes van het hotel kan je gewoon bezoeken, al wil je misschien wel een beetje netjes gekleed gaan. In Le Cafe kun je ook terecht voor de twee signature cappuchinos van het hotel; met kamelenmelk of bladgoud. Niet goedkoop, maar wel een leuke ervaring.

Etihad Tower

Voor een mooi overzicht over Abu Dhabi kun je naar Observation Deck at 300 op de 74ste verdieping van de Etihad Towers; een hotel van de Jumeirah keten aan de Corniche. Je kunt hier tot 19u terecht. De entree is 95 AED waarbij je een voucher van 55 AED krijgt voor het cafe op het observatieplatform. Een afternoon tea is 250 AED per persoon.

Louvre

De dependance van het Louvre moet dé trekpleister van het cultureel geörienteerde Abu Dhabi worden en een brug vormen tussen culturen. Het museum heeft wisselende tentoonstellingen met geleende stukken uit Parijs en musea wereldwijd. Daarnaast is het gebouw zelf ook de moeite waard om te bekijken. Ook hier kan je vooraf je ticket boeken om de rij over te slaan via de museumsite of Klook.

Extraordinary Abu Dhabi Pass voor Etihad passagiers

Vlieg je met Etihad van, naar of via Abu Dhabi, dan biedt je boardingpass toegang tot korting op attracties, restaurants en winkels. Zie voor meer informatie de Etihad website. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *