Simkaart voor toeristen in Dubai en Hong Kong4 min leestijd

via Pixabay

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Internet op je smartphone is voor veel reizigers onmisbaar. Gratis wifi is niet meer weg te denken uit hotels, maar wat als je op pad bent? Een dataverbinding is dan handig voor bijvoorbeeld Google Maps, Tripadvisor, Uber of een vertaal-app. Hoewel internet binnen de EU tegenwoordig vaak inbegrepen is, kost data daarbuiten al snel enkele euro’s per MB. Het is daarom verstandig om een lokale simkaart aan te schaffen. In dit artikel vind je advies voor simkaarten voor data in de Verenigde Arabische Emirates (Dubai en Abu Dhabi) en Hong Kong .

Simkaart voor Dubai en Abu Dhabi

In de VAE zijn er twee providers: Etisalat en du. Beide bieden speciale pakketten aan voor bezoekers. Maar een simkaart in de Verenigde Arabische Emiraten is niet goedkoop. Met du heb ik zelf geen ervaring, maar hun ‘Tourist Plan‘ kost 55 AED, zo’n €12,50. Hiervoor krijg je ‘maar’ 200MB, 20 minuten bellen (waaronder naar Nederland) en 20 SMSjes die 7 dagen geldig zijn. 1 GB meer data kost 60 AED.

In plaats van du heb ik nu al een aantal keer gebruik gemaakt van Etisalat’s Visitor Line. Deze kost 100 AED, zo’n €23. Hierbij kan je kiezen uit drie pakketten: 1 GB 4G data, 700MB/40SMS/40min of 60 SMS/60min. Deze pakketten zijn 14 dagen geldig. Als dit vertreken is, of je bent door je tegoed heen, kost een nieuw pakket 75 AED. De simkaart zelf is 90 dagen geldig en kan niet worden verlengd. Je tegoed kan je makkelijk bijhouden met de Etisalat app. Naast het gebruik van de mobiele verbinding krijg je ook 5 GB wifi van Etisalat. Deze hotspots heb je bijvoorbeeld in malls.

UAE tourist sim card
Een mobiele simkaart aanschaffen in de VAE is zo gedaan

100 AED lijkt fors, maar je krijgt ook een voucher van 100 AED voor Careem. Dit is de lokale variant van Uber. Als je Visitor Line is geactiveerd sms je ‘Careem’ naar 1204. Vervolgens krijg je een promocode toegestuurd. Als je deze invult in de Careem app krijg je tot 100 AED korting op je eerste rit. Careem werkt erg goed in Dubai en heeft verschillende auto-opties. Daarnaast zijn er vaak promocodes te vinden van Mastercard waardoor het goedkoper is dan Uber. Als je een lange rit hebt – bijvoorbeeld van Jumeirah naar het centrum of vliegveld – dan kan je met de voucher je simkaart aankoop terugverdienen.

Beide providers hebben in de aankomsthallen van Dubai Airport en Abu Dhabi Airport een verkooppunt. Ook kun je in de grote malls terecht bij vestigingen van de providers. Afhankelijk van de drukte duurt het zo’n 5-10 minuten.  Neem hiervoor wel je paspoort mee (geen kopie)! Besef ook dat telecommunicatie wordt gemonitord, en dat het dus terug te traceren is naar je.

Simkaart voor Hong Kong

Ook Hong Kong heeft een speciale simkaart voor toeristen; de Discover Hong Kong Tourist SIM Card van CSL. Bijna onmisbaar voor Google Maps en vertaal-apps bij een bezoek aan de stad. Er zijn twee varianten. Voor HK$88, zo’n €9, krijg je 1,5 GB 4G data welke 5 dagen geldig is. Voor HK$ 118 krijg je 5 GB data gedurende 8 dagen. Binnen Hong Kong kun je ook kostenloos bellen en gebruik maken van wifi hotspots. Op elke simkaart zit bovendien tegoed voor smsjes en bellen naar het buitenland.

De CSL Tourist SIM Card is onder andere te koop bij 7-Eleven en Circle K’s winkels en natuurlijk bij de telecomzaken. Ook kun je het kopen bij het Hong Kong Tourism Board Visitor Centre. Je kunt ook bij aankomst op Hong Kong Airport een simkaart aanschaffen bij 1O1O in terminal 1. Deze is echter pas vanaf 07:00u open; vrij laat na de aankomst van de eerste Cathay vlucht. Het is niet nodig om een paspoort te overleggen.

Een goedkoper alternatief is de 4G/3G Individual Traveler Prepaid SIM Card van China Mobile. Deze kost HK$68 en heeft ook 1.5 GB 4G voor 5 dagen, maar heeft minder tegoed voor bellen. Als je alleen gebruik maakt van internet is dat geen probleem. Bovendien is het online te bestellen met gratis verzending. Zo heb ik de simkaart een aantal dagen voor aankomst naar mijn hotel laten sturen, zodat ik deze gelijk na het inchecken kon ophalen en gebruiken.

Hong Kong sim card
De simkaart van China Mobile is de goedkoopste optie en wordt gratis opgestuurd binnen Hong Kong

Reacties

  1. Xandrios zegt

    [quote]Zo heb ik de simkaart een aantal dagen voor aankomst naar mijn hotel laten sturen, zodat ik deze gelijk na het inchecken kon ophalen en gebruiken.[/quote]

    Hoe doe je dit normaal gesproken? Laat je dit eerst weten aan het Hotel, welk adres gebruik je (bezoekersadres?) en wat gebruik je als naam op het pakketje? Je eigen naam, kamernummer, of iets anders?

    • The Flying Dutchboy zegt

      Ik heb van tevoren inderdaad contact opgenomen met de concierge. Zij hebben mij vervolgens het correcte adres gegeven voor verzending en ik heb het pakketje op mijn naam laten versturen. Ze verwachtte dus al een pakketje en hebben deze netjes bewaard tot ik incheckte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *