Emirates shuttle service; bus tussen Dubai en Abu Dhabi

Dubai airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Verenigde Arabische Emirates zijn een populaire bestemming voor Nederlanders. Er is keuze uit directe vluchten met het ‘eigen’ KLM of de gerenommeerde maatschappijen Etihad of Emirates. De belangrijkste steden Abu Dhabi en Dubai liggen zo’n 140km uit elkaar. Prima te doen dus met een taxi. Maar als je naar de ene stad vliegt, bieden de luchtvaartmaatschappijen ook een kosteloze busverbinding aan naar de andere stad. Vorig jaar probeerde ik zelf de Etihad bus. Een review hiervan lees je hier. Omgekeerd biedt ook Emirates een busdienst aan vanaf de luchthaven van Dubai naar Abu Dhabi voor Economy Class reizigers; de Emirates Shuttle Service. Daarover gaat dit artikel. Heb je een Business of First Class artikel, dan kan je gebruik maken van de chauffeursservice.

Voorwaarden

Vooropgesteld moet je een ticket hebben voor de bus. Deze kan je tot 48 uur voor vertrek eventueel nog bijboeken. Je kan ook direct bij boeking de ‘luchthaven’ code ZVJ invullen voor het busstation in Abu Dhabi. Er moet minimaal 2 uur tussen de vlucht en de busrit zitten.

 

Emirates bus tussen Dubai en Abu Dhabi

De busdienst tussen de luchthaven Dubai en Abu Dhabi rijdt 6x per dag. In Dubai is het ophaalpunt het vertrekniveau bij Terminal 3. In Abu Dhabi wordt je afgezet en opgehaald bij het Emirates kantoor aan de Corniche. Dit is een vrij centrale locatie. Vanuit hier zijn enkele hotels op loopafstand of je kan natuurlijk een taxi nemen.

Het schema is als volgt:

Emirates bus

Afhankelijk hoe streng ze zijn kan je met de middagvlucht vanaf Amsterdam misschien nog de bus van 02:00u nemen als je daar zin in hebt. Als je in de nacht liever niet meer wilt rijden kan je ook een hotel bij de luchthaven nemen en overdag een bus proberen te boeken. Bijvoorbeeld die van 10:00 of 15:00.

De nieuwe ochtendvlucht van Emirates vanaf Amsterdam komt om 20:25u lokale tijd aan. Ook dat sluit niet echt lekker aan op de bus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *