Review: Etihad bus shuttle naar Dubai3 min leestijd

Etihad bus shuttle Abu Dhabi Dubai

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om de Dubai Airshow te bezoeken vloog ik met Etihad naar Abu Dhabi. Om vervolgens naar Dubai te gaan maakte ik gebruik van de Etihad bus. Etihad biedt 11x per dag een shuttle dienst aan naar de Etihad ‘Travel Mall’ aan Sheikh Zayed Road. Deze kan je kostenloos boeken door XNB in te vullen als bestemming. Heb je al geboekt dan kan je online , via je reisagent of het Etihad call centre de shuttle reserveren. Reizigers naar Al Ain kunnen ook 4x per dag gebruik maken van een busdienst.

Abu Dhabi – Dubai

Ik had de eerste bus van de dag geboekt die om 07:30u vertrekt. De vlucht vanaf Amsterdam kwam drie kwartier eerder aan dan gepland dus ik moet wel even wachten. Als je vanuit de douane de aankomsthal in loopt is het vertrekpunt duidelijk aangegeven. Volg de borden en ga bij uitgang 3 naar buiten. Aan de rechterkant van de parkeerplaats staan de bussen opgesteld. Heb je Etihad gevlogen dan herken je de bussen onmiddellijk aan het kleurenschema. Meestal kun je een half uur voor vertrek al naar binnen. Een medewerker streept je naam van de lijst af en grote bagage kan vervolgens met een apart busje mee.

Deze diashow vereist JavaScript.

Aan boord zijn de stoelen vrij comfortabel. Er zijn ook USB-ports aanwezig om apparaten op te laden. De bus vertrok op tijd richting Dubai en was op de heenweg niet vol. Kort na vertrek kwam de steward langs met flesje water, pepermuntje en verfrissende doekjes. De rit duurde iets minder dan 1,5 uur en de chauffeur reed goed.

Deze diashow vereist JavaScript.

Als aankomstplek gebruikt Etihad haar  ‘Travel Mall’. Hier is een Etihad kantoor en wat winkeltjes. Verder is er gratis wifi en zelfs douches als je langer moet wachten. Je kunt op de terugweg ook inchecken bij de balie of kiosk. De Travel Mall is 24 uur per dag open. Taxi’s stonden om de hoek al klaar. Je kunt eventueel ook verder met de metro. Station Noor Bank ligt op 2 minuten lopen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Dubai – Abu Dhabi

De terugweg ging net zo makkelijk als vanuit Abu Dhabi. Ik had echter een late bustijd geboekt (23:50u) maar aangezien er genoeg plek was kon ik zonder problemen de bus van 19:30u nemen. Dit is natuurlijk niet altijd het geval en je moet wel een reservering hebben voor een rit diezelfde dag. In de bus werden al weer water, doekjes en pepermuntjes uitgedeeld. Op Abu Dhabi Airport word je op dezelfde plek afgezet als waar de Etihad bus vertrekt. Dit keer was de bus een kwartiertje te laat.

Etihad bus shuttle Abu Dhabi Dubai

Conclusie

De Etihad Bus service is een uitkomst als je naar Abu Dhabi vliegt maar eigenlijk in Dubai wil zijn. Het is erg gemakkelijk en bovendien kostenloos. Ik heb ook geen klachten over de rit of de service aan boord. Als je vanuit Amsterdam reist zal je na aankomst wel minimaal 1,5 uur moeten wachten. Omdat de terugvlucht ’s ochtends vertrekt kan je kiezen uit een hele vroege rit vanaf 04:45u of voor een bustrip de avond ervoor.

Andere busdiensten

Etihad is niet de enige maatschappij die een busdienst aanbiedt vanaf haar hub naar steden in de buurt. Vlieg je juist naar Dubai en wil je naar Abu Dhabi, dan biedt Emirates ook een shuttle aan. Deze vertrekt 6x per dag van Dubai Terminal 3 naar het Emirates kantoor in downtown Abu Dhabi. Deze diensten zijn voor Economy Class passagiers aangezien First en Business Class reizigers met Etihad en Emirates gebruik kunnen maken van een chauffeursservice in de hele VAE.

Binnen Nederland biedt KLM ook een bus shuttle aan vanaf Maastricht, Eindhoven, Arnhem, Rhenen en Veenendaal. Hier lees je meer daarover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *