Een uitleg over Norwegian Reward

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit artikel is een vertaling van onze Noorse collega website. 

Norwegian is de zesde grootste low-cost luchtvaartmaatschappij ter wereld en is in 2016 actief met meer dan 400 routes, zowel op korte als op lange afstand routes. Noorwegen is samen met SAS verantwoordelijk voor het grootste deel van de vluchten binnen Noord-Europa, maar de vestiging van bases buiten Scandinavië vertegenwoordigt een groot deel van de groei van het bedrijf.

Hoewel Norwegian een low-cost maatschappij is, bieden ze ook een voordeelprogramma aan: Norwegian Reward! Het programma bestaat al sinds 2007, maar met de ontwikkeling van de afgelopen jaren is het de moeite waard om eens goed te kijken naar de voordelen die men kan behalen.

Norwegian Reward Valuta

CashPoints kunnen worden verdiend en gebruikt op alle Norwegian vluchten. Je verdient CashPoint op het betaalde netto-tarief en je kunt CashPoints gebruiken voor volledige of gedeeltelijke betaling van alle vliegtickets, inclusief belastingen en toeslagen.

1 Cashpoint = 1 Noorse Kroon (NOK)

Dit betekent dat je als lid er zeker van kunt zijn dat de waarde van de bonuspunten niet wordt gedevalueerd of uitgewisseld tussen partners in het programma tegen een ongelukkige wisselkoers voor het lid.

Op vliegtickets zijn de reguliere CashPoints-inkomsten 2% op Low Fare-tickets (5% indien betaald met de Noorse kaart) en 20% op Flex-tickets (20% is het maximale dat je kunt verdienen op vliegtickets). Door beloningen te verzamelen, kan men tot 15% CashPoints verdienen op LowFare-tickets.

Om CashPoints op vluchten te verdienen, is het belangrijk dat je niet vergeet je lidmaatschapsnummer in te voeren. Het is ook mogelijk om CashPoints opnieuw achteraf te claimen als je dit wel vergeet. Dit moet binnen 30 dagen na de voltooide reis worden gedaan.

NB! Voor alle tickets krijg je CashPoints op basis van de nettoprijs. Dat wil zeggen dat belastingen, belastingen en brandstoftoeslagen van de ticketprijs moeten worden afgetrokken voordat wordt berekend hoeveel CashPoints je zult verdienen.

Geldigheid van CashPoints

CashPoints zijn geldig in het jaar waarin ze zijn verdiend + twee jaar. Ongebruikte CashPoints zullen daarom verlopen en worden verwijderd 24 maanden na het einde van het kalenderjaar waarin de inkomsten zijn gemaakt.

Je kunt ook CashPoints verdienen door goederen en diensten van Norwegian Reward te kopen. Bijvoorbeeld:

  • Het gebruik van Rocketmiles voor hotelreserveringen geeft een minimum van 100 CashPoints per nacht
  • Autohuur.

Statusniveaus

Norwegian Reward werkt niet met statusniveaus zoals traditionele bonusprogramma’s. Of je bent lid of niet. Voor leden die een hogere frequentie hebben dan een gemiddelde vakantiereiziger, zijn er echter extra voordelen te verdienen. Dit worden “Rewards” genoemd. Het concept van Rewards is gebaseerd op de filosofie van het bedrijf om de passagier keuzevrijheid te geven.

Wat zijn Rewards?

Beloningen zijn voordelen die u hogere CashPoint-inkomsten, gratis Fast Track, gratis stoelreserveringen of gratis bagage minstens 12 maanden tevoren, onbeperkt gebruik geven. Je ontvangt een beloning voor elke zes individuele reizen die je in de afgelopen 12 maanden met Norwegian hebt voltooid.

2% CashPoint-boost

Je kunt in totaal vijf CashPoint Boosters verzamelen, één voor elke zesde reis. Dat wil zeggen, je kunt een CashPoint-boost van in totaal 10% behalen (2% boost x 5). Met CashPoint-boost verdien je meer CashPoints. Dit betekent dat u binnenkort een nieuwe of goedkopere reis met Norwegian zult krijgen.

Gratis stoelreservering

Ontvang gratis zitplaatsreservering op al uw vluchten minstens 12 maanden van tevoren.

Gratis snelle track

Krijg gratis Fast Track en breng minder tijd door op het vliegveld ten minste 12 maanden van tevoren.Fast Track is beschikbaar op geselecteerde luchthavens, zie overzicht hier.

Gratis bagage

Ontvang één gratis check-in bagage van maximaal 20 kg op uw vluchten. Deze rewarden is beschikbaar na 18 vluchten in de afgelopen 12 maanden.

Voor elke zes afzonderlijke reizen die de laatste 12 maanden zijn voltooid, kunnen leden een beloning kiezen. De uitzondering is de eerste rewarden die je krijgt na 6 enkele reizen, hier is alleen een beloning beschikbaar, dus deze wordt automatisch geactiveerd voor de leden.

Een voorbeeld

Een lid dat 12 enkele reizen heeft en naast de CashPoint-boost na de eerste zes vluchten, kan het lid kiezen. Naast nog een CashPoint-boost, gratis Fast Track of gratis zitplaatsreservering op alle reizen met Norwegian. De 12 enkele reizen geven 2 beloningen. Als het lid de afgelopen 12 maanden 18 enkele reizen bereikt, geeft het toegang tot de derde Reward. Dit gaat door totdat het lid een volledige pot heeft ontvangen na 48 enkele reizen.

Een lid dat in de afgelopen 12 maanden 48 enkele reizen of meer heeft gedaan, verdient ofwel 12% CashPoints op Low Fare-tickets (meer als ze Flex-tickets bestellen), krijgt gratis Fast Track, krijgt gratis stoelreserveringen en krijgt gratis bagage op alle Norewegian vluchten. 

Alle vluchten worden geteld

Elke afzonderlijke reis telt als een vlucht. Dit omvat ook tussenstops. Als je bijvoorbeeld Trondheim-Oslo-London-Oslo-Trondheim vliegt, zijn dit vier vluchten.

Let op: alleen vluchten die je daadwerkelijk hebt afgelegd zijn geldig.

Je kunt je beloningen kiezen op uw profiel: www.norwegianreward.com . Je krijgt automatisch een CashPoint-boost van 2% na zes vluchten in de afgelopen 12 maanden. Andere beloningen kies je zelf. Geselecteerde beloningen worden geactiveerd als u voldoende gekwalificeerde vluchten hebt. (Je geactiveerde beloning kan worden gebruikt wanneer u inlogt en een vliegticket boekt op de Noorse website).

Geactiveerde beloningen zijn 12 maanden nadat ze zijn geactiveerd geblokkeerd voor verandering. Na 12 maanden kun je desgewenst een andere beloning kiezen. Een verandering is toegestaan ​​om de twaalf maanden.

Elke beloning is 12 maanden beschikbaar vanaf de laatste keer dat je genoeg kwalificerende vluchten had.

Hoe je Rewards kunt gebruiken

Zodra je een Reward hebt geactiveerd en inlogt bij het bestellen van tickets op norwegian.com kunt je de Rewards gebruiken.

Voorbeeld: je hebt gekozen voor gratis zitplaatsreservering als uw beloning: je boekt het LowFare-ticket dat je wenst en voegt zitplaatsreservering toe. Je ziet dan dat de prijs van de stoelreservering op 0, – staat. Hetzelfde geldt voor FastTrack en bagage. Als je de CashPoint-boost hebt geactiveerd, krijg je automatisch hogere inkomsten.

NB: toegang tot de Rewards is van toepassing op het moment van aankoop. Je kunt bijvoorbeeld geen stoelreservering toevoegen aan boekingen die je hebt gemaakt voordat je een vrije stoelreservering als Reward hebt ingeschakeld.

Je beloningen zijn persoonlijk en daarom heb je alleen toegang tot de voordelen. Zelfs als je met meer reist, zijn uw geactiveerde beloningen alleen van toepassing op je eigen ticket. Als je ook boekt voor andere reizigers, kunt u hun Reward-nummer toevoegen aan de boeking. Als diegene ook een Reward heeft geactiveerd, kun je deze gelijk gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *