Review: Hilton Garden Inn Al Muraqabat Dubai2 min leestijd

Review hilton garden inn al muraqabat dubai

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met een geplande aankomst van de Emirates vlucht vanuit Düsseldorf om middernacht in Dubai en een bestemming 100km verderop in Ras al Khaimah had het weinig zin om na aankomst gelijk door te rijden. In plaats daarvan besloot ik te zoeken naar een hotel in de buurt van de luchthaven voor een korte overnachting. Rondom Dubai International zijn er veel opties, maar iets verder ontdekte ik het 4-sterren Hilton Garden Inn Al Muraqabat op 5km van het vliegveld. Ik ben erg fan van de Hilton Garden Inn keten. De vestigingen in Bali en een maand eerder bij de Mall of the the Emirates vielen goed in de smaak. Tezamen met een aantrekkelijk tarief en Hilton Gold status was de keuze snel gemaakt.

Korte overnachting werd nog korter

De geplande aankomsttijd was 00:15u. Door intense mist moesten we echter 1,5 uur cirkelen boven Abu Dhabi. Na de landing was het, zoals gebruikelijk, ook nog erg lang wachten voor de bagage en nog in de rij staan voor de taxi. De rit naar het hotel duurde vervolgens maar 10 minuutjes en het was bijna spookachtig om door Dubai te rijden met een zicht van nog geen 50 meter. Het was inmiddels 4 uur ’s morgens.

Review hilton garden inn al muraqabat dubai
Door de dichte mist waren er veel vertragingen

Bij de receptie van de kleine lobby verwachtten ze ons al. Gelukkig verliep het inchecken snel. De medewerker vroeg naar onze MyWay keuze voor 750 bonuspunten of ontbijt. Natuurlijk kozen we het laatste. We kregen een connecting king en twin kamer toegewezen, zoals verzocht. Een verzoek voor late check-uit om 15 uur werd ook zonder problemen bevestigd.

Hilton Garden Inn standaard

Het hotel is vrij nieuw en dat was over te merken. Alle ruimtes en kamers zagen er fris uit. In de kamers zelf was er ook geen verrassing; de standaard Hilton Garden Inn formule was aanwezig. Comfortabele bedden, een bureau met fijne stoel en moderne badkamer. In de twin kamer was er een bad-douche combinatie, in de king kamer een inloop douche. Het interieur was vrijwel hetzelfde als het HGI MoE, maar deze kamer was wel veel kleiner. De wifi was gratis en snel.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

In de morgen was het ontbijt in de Garden Grille naast de lobby. Het was ontzettend druk en we moesten wachten op een tafel. De capaciteit van het restaurant was overduidelijk te klein voor de ochtenddrukte. Ook het buffet gedeelte was krap. Desondanks was het personeel vriendelijk en de kwaliteit van de producten was zeer goed. De selectie zelf was voldoende maar niet heel uitgebreid.

Review hilton garden inn al muraqabat dubai
Krappe ontbijtruimte

De andere faciliteiten van het hotel omvatten een fitness, zwembad op het dak, business center en de Pavillion Pantry waar je drankjes en snacks kan kopen. Er zit ook een supermarktje om de hoek.

Overzicht

Voordelen

- Locatie dichtbij de luchthaven
- Kwalitatief goed ontbijt
- Vriendelijk personeel

Nadelen

- Ontbijtruimte krap
- Kamers niet erg ruim

STERREN

SERVICE

KAMER

VOORZIENINGEN

LOCATIE

VALUE

Algemene Waardering

Conclusie

Een prima hotel en een uitstekende keuze dichtbij de luchthaven. De kamers zijn modern, schoon en comfortabel en het ontbijt is van goede kwaliteit.

2 min leestijd">
3.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *