United Airlines Premier Status Challenge 20182 min leestijd

premier status challenge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Net als vorig jaar organiseert United Airlines ook dit jaar een Premier Status Challenge. Er wordt meestal niet teveel publiciteit aan gegeven door de airline zelf. De pagina van de Premier Status Challenge voor 2018 werd in alle stilte aangepast.

premier status challenge

Wat houdt het precies in?

In het geval van een status match stuur je de nodige documenten op naar een airline. Alles wordt dan bekeken en de nieuwe airline elite status wordt je bij wijze van spreken gegeven als je aan de minimum vereisten voldoet. Bij United Airlines werkt dit anders, hier moet je een status challenge doen.

Met andere woorden je krijgt een “uitdaging” om binnen een periode van 90 dagen een bepaald aantal miles te vliegen. Het aantal miles is afhankelijk van de status die je wilt bereiken bij United. Maar om in aanmerking te komen voor deze challenge mag je momenteel bij geen enkele andere airline Star Alliance Gold status hebben. Of in de afgelopen vijf jaar een status challenge hebben gedaan bij United Airlines.

Het minimum aantal vereiste miles dat je dient te vliegen is als volgt:

premier status challenge

Op zich is dit goed te doen voor Premier Gold, het zijn 12.500 miles. Let er wel op dat deze vluchten op United (toestellen) vluchten moeten worden gevlogen. Denk daarbij aan een trip vanuit Scandinavië of Ierland naar de Westkust van de VS bijvoorbeeld. Of vanaf Amsterdam of Brussel eerst naar de Oostkust en vervolgens met binnenlandse vluchten verder.

United geeft op hun site een aantal voorbeelden van matches die ze doen met deze challenge.

premier status challenge
Dit zijn slechts een aantal voorbeelden

Wat moet je doen?

Om aan een status challenge te beginnen dien je dus lid te zijn van het loyalty programma van United. Daarna kan je via de speciaal daarvoor ontworpen pagina een aanvraag indienen. Hieronder kan je zien welke documenten je moet uploaden.

premier status challenge
British Airways Gold staat ook in de lijst

Natuurlijk is zo’n aanvraag verbonden aan talloze regels. Die kun je hieronder doornemen. Het belangrijkste daarvan is voor mij de datum waarop je zo’n challenge begint. Want in het geval dat je nu een status challenge zou aanvragen en hem daadwerkelijk behaalt. Dan is de status geldig tot en met januari 2019. Maar begint jouw challenge na 1 juli 2018 en je doet alles goed, dan is de United Premier status geldig tot en met januari 2020!

 

premier status challenge
Lees altijd goed de regels door!

Conclusie

De United Premier Status Challenge is een ideale manier om versneld Star Alliance Gold status te behalen. Zeker als je hem goed plant, dan kan je er lang van genieten. Goffe schreef vorig jaar een uitgebreid artikel hierover. Hebben jullie al eens gebruik gemaakt van een status challenge? Hoe is jullie dit bevallen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *